stolni tenis 

Pucar nadigrao 33. igrača na svijeta Chuanga Chih-Yuana

| Autor: Hina
(Snimio: Igor Kralj/Pixsell)

(Snimio: Igor Kralj/Pixsell)


Hrvatski stolnotenisač Tomislav Pucar (47. na svijetu) ostvario je pobjedu u drugom kolu skupine Svjetskog kupa u Makau porazivši 33. igrača na svijetu Tajpežanina Chuanga Chih-Yuana sa 3-1 (-8, 5, 8, 4).

Nakon što je u prvom kolu odigrao 2-2 s osmim igračem svijeta Kinezom Lin Gaoyuanom, Pucar je u drugom dvoboju sjajnim nastupom svladao Chuang Chih-Yuana sa 3-1 (-8, 5, 8, 4).

Bio je ovo njih treći susret na međunarodnim turnirima i najuvjerljivija izvedba našeg stolnotenisača. Nakon prvog seta totalno je dominirao i ostvario pobjedu s kojom je ostao u igri za plasman u drugu fazu natjecanja Svjetskog kupa.

No, kako iz skupine ide samo najbolji za to će mu se trebati poklopiti rezultat između Lin Gaoyuana i Chuang Chih-Yuana, a međusobni omjeri nikako nisu povoljni. Naime, u pet dosadašnjih susreta Kinez je slavio svih pet puta uz tek jedan izgubljeni set.

"Nisam najbolje krenuo u prvom setu, kasnije je bilo puno bolje. Počeo sam bolje vraćati njegov servis, a i koristiti prednost na svom servisu. Za proći dalje treba mi remi Lina i Chuanga, jer Lin sa mnom ima prednost od jednog poena. Izgledi nisu baš neki jer sam gledao njihovu međusobnu statistiku i nikako nije povoljna. No, dok god postoji šansa ja se nadam, ali zadovoljan sam svojim izvedbama. Ovo mi je drugi nastup na Svjetskom kupu, prvi je bio prije tri godine, ali ovog puta sam bio puno bolji. Ne znam kako bi se sve odvilo da se igra po klasičnom načinu, pet ili sedam setova. Po meni je bolji klasičan način, ali moguće da je sve čudnjikavo jer je teško prihvatiti promjenu. U ovom sustavu igre veći stres je na favoritu, dok slabiji suparnici imaju veće šanse za iznenađenje, pogotvo ako osvoje prvi set," kazao je Pucar.

Drugi hrvatski predstavnik Andrej Gaćina (62.) upisao je i drugi poraz u skupini, bolji je bio Danac Groth (29.) sa 3-1 (7, -7, 4, 5) s čime se naš predstavnik oprostio od natjecanja. Dan ranije izgubio je od Japanca Harimota (8.) sa 3-1.

Na turniru nastupa najboljih 48 stolnotenisača svijeta koji su podijeljeni u 16 skupina po tri igrača. Samo pobjednik skupine ide dalje, a i sustav natjecanja je nešto drukčiji. Naime, po prvi put u povijesti međunarodnog stolnoteniskog natjecanja pod ITTF-om moguć ishod je remi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum