EUROPSKE IGRE

Pulski stolnotenisač izborio vizu za Olimpijske igre: TOMISLAV PUCAR BRONCOM U MINSKU ''ČEKIRAO'' KARTU ZA TOKIO

| Autor: Dameo RAMIĆ-KOVAČIĆ
(EPA)

(EPA)


Nisam imao puno vremena za odmor nakon poraza u polufinalu, ali bio sam taktički bolje pripremljen. Suparnik se mučio s mojim servisom i smatram da je to bilo krucijalno u meču koji mi je donio plasman na Olimpijske igre, izjavio je Pucar

Obećavajuća karijera mladog Tomislava Pucara nastavlja poprimati sve ozbiljnije konture. Zapaženi rezultati logičan su slijed sportskog odrastanja 23-ogodišnjeg stolnotenisača rođenog u Puli, gradu koji se ne može svaki dan podičiti novim olimpijcem. A od jučer je Pucar jedan od takvih, jer trećim mjestom na Europskim igrama u Minsku osigurao je vizu za Olimpijske igre u Tokiju!

- Da, tako je. Moje prve Olimpijske igre, odahnuo je, javljajući se iz Minska s primjetnom mješavinom umora i ponosa u glasu.

To da je Tomislav Pucar zaslužio mjesto na smotri najboljih svjetskih sportaša nitko neće osporiti. U sportu u kojem vladaju sile s Dalekog istoka, ovaj je vrijedni mladić prije točno dva mjeseca izborio plasman među šesnaest najboljih na svijetu! Taj rezultat sa Svjetskog prvenstva u Budimpešti samo je dobio potvrdu nastavkom dobre forme i na ''malim Igrama'' u Bjelorusiji.

Pucarov suparnik u jučerašnjem polufinalu bio je čuveni Nijemac Timo Boll, višestruki prvak Europe i najbolji europski igrač na ITTF-ovoj svjetskoj listi. Protiv favorita je uspio uzeti tek četvrti set. Ostatak je ipak pripao moćnom Nijemcu koji je slavio s ukupnih 4:1 (11:4, 11:9, 11:5, 10:12, 11:4).

- Bio je puno bolji, sasvim me nadigrao, priznat će Pucar, kojemu nije ostao puno vremena za analizu meča, jer nakon svega četiri sata valjalo je u borbu za broncu i posljednje mjesto koje vodi direktno u Tokio.

- Nisam imao vremena za odmor, a bio sam prilično umoran od mečeva koje sam prethodno odigrao. Međutim, vidio sam da je i protivnik umoran, pa je bilo za pretpostaviti da će odlučiti bolja reakcija na prijemu prvih lopti. Tu sam bio taktički bolje pripremljen, on se mučio s mojim servisom i smatram da je to bilo krucijalno u ovom meču koji mi je donio plasman na Olimpijske igre, rekao je Pucar nakon rutinskih 4:1 protiv Kineza s ukrajinskom putovnicom, Koua Leija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater