STOLNI TENIS

PULJANIN TOMISLAV PUCAR, siguran putnik na Olimpijske igre: "Mlad sam, još uvijek napredujem pa ću IDUĆE GODINE BITI JOŠ BOLJI"

| Autor: Roberto CAR
Odgoda mu nije teško pala - Tomislav Pucar (HSTS)

Odgoda mu nije teško pala - Tomislav Pucar (HSTS)


U ovom je trenutku najbitnije da se riješi ovaj problem s koronavirusom. U ovakvim situacijama sport pada u drugi, ili treći, plan. Meni nije teško pala ova odgoda Olimpijskih igara u Tokiju. Bolje je ovako. Stvarno ne bi imalo smisla da sportaši tamo nastupe nedovoljno pripremljeni jer nisu mogli trenirati, rekao je Pucar

Jedan pulski sportaš siguran je sudionik Olimpijskih igara u Tokiju, neovisno o tome kad će se one održati. Stolnotenisač Tomislav Pucar ne mora, poput brojnih drugih sportaša, to pravo tek izboriti na nekim kvalifikacijama, ili svjetskim i europskim prvenstvima. On je to pravo već stekao prošle godine i u pojedinačnoj, ali i u ekipnoj konkurenciji.

Bolje ovako

- Pravo nastupa na Igrama osigurao sam na prošlogodišnjim Europskim igrama u Minsku. S tog su natjecanja prva trojica dobivala vizu za OI, a ja sam osvojio baš to treće mjesto, javio nam se Tomislav Pucar iz Zagreba. - Potom smo pravo nastupa stekli i kao reprezentacija, tako da ćemo Andrej Gačina i ja igrati i u pojedinačnoj, i u ekipnoj, konkurenciji, dok će Tomislav Frane Kojić nastupiti samo u sastavu reprezentacije.

Nastup na Olimpijskim igrama san je i vrhunac karijere svakog sportaša, a Pucar će tu čast imati vrlo rano, budući da je rođen 1996. godine. Baš zbog njegove dobi ovu odgodu Igara u Tokiju primio je vrlo mirno.

- U ovom je trenutku najbitnije da se riješi ovaj problem s koronavirusom. U ovakvim situacijama sport pada u drugi, ili treći, plan. Meni nije teško pala ova odgoda Olimpijskih igara u Tokiju. Bolje je ovako. Stvarno ne bi imalo smisla da sportaši tamo nastupe nedovoljno pripremljeni zbog toga što nisu mogli trenirati. Osobno, čak mislim da mi i odgovara da Igre budu iduće godinu. Još sam mlad, još uvijek napredujem iz godine u godinu, tako da ću iduće godine sigurno biti još bolji.

Pucar je prošle godine odradio sezonu snova, na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti plasirao se u osminu finala, nakon što je senzacionalno svladao Nijemca Dimitrija Ovčarova, bivšeg najboljeg igrača svijeta s 4:3. Potom je u borbi za plasman među najboljih osam poražen od Japanca Kokija Niwe s 4:2. Ove godine je bilo nešto manje uspjeha, ali svejedno trenutno ima ranking karijere.

- Nisam briljirao u dosadašnjem dijelu sezone, ali sam ostvario odličan rezultat na europskom TOP-u 16 koji se igrao u švicarskom Montreauxu. Osvojio sam četvrto mjesto, nakon što sam u polufinalu svladan od Slovenca Darka Jorgića s 4:1. Trenutno sam 30. igrač svijeta, što mi je najbolji plasman u karijeri. Međutim, sad ću pasti na idućoj rang ljestvici jer sam branio dosta bodova koje nisam uspio obraniti.

Etablirano ime

Bez obzira na taj pad na svjetskoj ljestvici, koji će uslijediti, činjenica je da je mladi Puljanin postao etablirano ime u samom vrhu svjetskog stolnog tenisa. Sad treba samo strpljivo sačekati da sport ponovno izbije u prvi plan. I trenirati dotle, koliko se može.

- Ne zna se hoće li ove godine uopće biti još kakvih natjecanja, odgođene su i Igre i Svjetsko prvenstvo. Što se treninga tiče, zatvorili su sve dvorane tako da mogu jedino kod kuće održavati tjelesnu spremu. Nadam se da će nas, kad prođe ova opasnost od koronavirusa, pustiti da treniramo u dvorani da se stignem pripremiti za nastavak sezone. Kad ću u Pulu? Možda uskoro, jer mi je obitelj u Puli. Razmišljao sam o tome, ali je problem što mi je boravište u Zagrebu i kad bi došao morao bih biti dva tjedna u samoizolaciji. Razmislit ću još o tome, zaključio je najbolji hrvatski igrač.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini