wta madrid

Jabeur i Haddad Maia prve četvrtfinalistice

| Autor: Hina
Jelena Ostapenko (Reuters)

Jelena Ostapenko (Reuters)


Najbolje tenisačice Tunisa i Brazila, 29-godišnja Ons Jabeur (WTA - 9.) i 27-godišnja Beatriz Haddad Maia (WTA - 14.), prve su četvrtfinalistice ovogodišnjeg izdanja WTA 1000 turnira na zemljanoj podlozi u Madridu. 

Jabeur, osvajačica pobjedničkog trofeja u španjolskoj prijestolnici prije dvije godine, za plasman u četvrtfinale je svladala nekadašnju pobjednicu Roland Garrosa Latvijku Jelenu Ostapenko (WTA - 10.) sa 6-0, 6-4 za 67 minuta.

Tunižanka će za mjesto u svom prvom polufinalu u ovoj godini igrati protiv pobjednice dvoboja dviju Amerikanki, aktualne osvajačice US Opena Coco Gauff (WTA - 3.) i Madison Keys (WTA - 20.).

Beatriz Haddad Maia do ove godine nije imala nijednu pobjedu u Madridu, da bi se u 2024. konačno sprijateljila s terenima u "Čarobnoj kutiji" (Caja Magica) i bez izgubljenog seta došla do četvrtfinala. Nakon pobjeda nad Talijankom Sarom Errani (6-3, 6-2) i Amerikankom Emmom Navarro (6-4, 6-4), Brazilka je u osmini finala nadigrala i Grkinju Mariju Sakkari (WTA - 6.) sa 6-4, 6-4. Pobjeda je mogla biti i uvjerljivija, ali je kod vodstva 5-2 u drugom setu propustila servis za pobjedu.

Haddad Maia će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednice dvoboja najbolje svjetske tenisačice Poljakinje Ige Šwiatek i domaće predstavnice Sare Sorribes Tormo (WTA - 27.).

WTA Madrid - 4. kolo

Beatriz Haddad Maia (BRA/11) - Maria Sakkari (GRČ/5) 6-4, 6-4

Ons Jabeur (TUN/8) - Jelena Ostapenko (LAT/9) 6-0, 6-4

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum