ŽNL

IZVANREDNA SKUPŠTINA JEDINSTVO OMLADINCA: Klub nije ispao iz Prve, ali će na koncu igrati Treću ŽNL jug

| Autor: Branko BIOČIĆ
Žuti žele opstati

Žuti žele opstati


Gordana Šumberac, dugogodišnja tajnica županijskog prvoligaša Jedinstvo Omladinac iz Nedešćine, kaže da je za 27. srpnja u 20 sati sazvana izvanredna Skupština kluba na kojoj bi se trebala izabrati nova uprava s novim predsjednikom jer su u tijeku pripreme i razgovori s kandidatima.

- Iako nismo ispali iz Prve županijske lige jer smo bili treći otraga, prijavili smo se na vrijeme za igranje u Drugoj ŽNL, ali ćemo ipak igrati u Trećoj ŽNL jug jer nemamo igrače. Većina je otišla u druge klubove. Situacija je teška, razočarani smo odnosom općine koja je jedino nama umanjila ove godine sredstva za 25 posto u odnosu na prošlu godinu, a sve druge udruge i klubovi dobili su isto ili više. Polet iz Snašića koji ima samo seniore i igra Treću ŽNL jug dobio je oko 90 tisuća kuna, a mi koji smo igrali Prvu ŽNL, imali pionire, juniore i seniore te još podupirali funkcioniranje veterana, dobili smo 185 tisuća kuna. Od tih novaca 50 tisuća kuna otišlo je na podmirenje naslijeđenih dugova. Općina nam je obećala pomoć i rebalans proračuna, a na kraju ništa od toga. Ja sam osobno poslala preko 60 zamolbi tvrtkama i poduzetnicima. Očekivali smo barem pedesetak tisuća, a dobili smo jedva 10 tisuća kuna od čega je najviše i to tri tisuće kuna uplatio labinski poduzetnik Silvano Vlačić, na čemu mu zahvaljujem, rekla je razočarano klupska tajnica Gordana Šumberac, nekada poznata labinska rukometašica pod djevojačkim prezimenom Vodopivec.

Ipak u Nedešćini se nešto pokrenulo čim je za 27. srpnja sazvana izborna skupština kluba koja će dati novu upravu i predsjednika kluba. Oni će imati težak, ali ne i nemoguć zadatak spasiti klub s dugogodišnjom tradicijom od gašenja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater