treća liga zapad

Pajković: Koncentrirani smo isključivo na naslov prvaka

| Autor: Boris VIDULIN
(Snimila Leona Teodorović)

(Snimila Leona Teodorović)


Nakon što su gotovo pet mjeseci gledali u leđa Rovinju na ljestvici, nogometaši Uljanika vratili su se na čelnu poziciju. Rovinjci su u posljednja četiri susreta tri puta poraženi, »brodograditelji« tri puta pobijedili i zamijenili su mjesta. Puljani ponovo imaju dva boda prednosti. Do kraj je ostalo pet utakmica, u igri je 15 bodova, a jedini pravi konkurent Uljanika je Nehaj, ukoliko poput njih dobije licencu za nastup u višem rangu, a Senjani zaostaju osam bodova.

Zasluženo

- Ma ne bi to tako formulirao. Mi prvenstvno gledamo sebe, želimo biti prvi, osvojiti ligu jer je to bio jedini cilj na početku sezone. Sada smo se ponovo vratili na prvo mjesto i ovisimo sami o sebi, ne zanimaju nas Rovinj i Nehaj. Koncentrirani smo isključivo na naslov prvaka, gledamo kako da budemo još bolji, pružimo na terenu još više. Naravno da naslov nosi odlazak u kvalifikacije kao nekakav slijed događaja, povremeno ih netko i spomene u svlačionici, ali još nismo u tom »filmu« - pojasnio je Benjamin Pajković.

Povratak na vrh donijela im je impresivna pobjeda u gostima.

- Konačno smo i u gostima zaigrali onako kako se od nas to može očekivati. Istina, oni su bili oslabljeni, na vratima im je bio gotovo pedesetogodišnjak i već u prvom dijelu smo riješili pitanje pobjednika. Bez obzira na to, čak da im je branio i prvi vratar, sumnjam da bi im bilo od pomoći jer smo zaista igrali onako kako treba igrati na gostovanjima. Poklopili su se i drugi rezultati i zasluženo smo se vratili na prvo mjesto.

Slijedi Rudar koji im je nanio i prvi poraz sezone nakon velikog niz bez poraza. Nakon toga počeli su nešto lošije igrati, upali u krizu kojoj je prije nekog vremena konačno došao kraj.

Izvukli se

- Vjerujem da ćemo im se revanširati, treniramo dobro, nema Kristiana Glavaša i Sebastijana Jokića, dok su svi ostali na dispoziciji treneru pa bi trebali samo nastaviti tamo gdje smo stali. Istina, krajem jeseni smo upali u neku krizu, teško je i bilo očekivati da stalno možemo igrati bez poraza i na visokom nivou, ima puno mladih pa su oscilacije prisutne. Poraz od Rovinja nismo očekivali, imaš vodstvo i igrača više pa izgubiš, na to se nadovezao i visoki poraz na Viškovu i srećom da je bio kraj prvog dijela. Onda smo rezultatski loše krenuli u nastavak, nemam objašnjenje zašto, ali smo se izvukli, sada je opet kako bi trebalo biti i sigurna sam da možemo ostati prvi do kraja - zaključio je 20-godišnji Benjamin Pajković.

Previše vike i sporija igra

Kako je Pajkoviću ovo prva seniorska sezona, ranije je bio član juniora Istre 1961, zanimljivo je u čemu on vidi razliku.

- U juniorima se traži igra i razvoj igrača, više se gleda na segmente kako poboljšati svoju igru kao pojedinac i timski dok je Treća liga čvršća, grublja i gleda se samo rezultat. Ponekad mi se čini da je sve na neku viku, za moje pojmove previše se viče i i igra se vidno sporije. No, ipak treba forsirati da igrači što prije budu dio seniora i što većeg ranga natjecanja kako bi se priviknuli i što prije ojačali - kaže Pajković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini