ODBOJKA

Pulske superligašice i dalje u iščekivanju prve pobjede u sezoni: Niti četvrta nije bila sreća za Veli Vrh

| Autor: Ivica CEROVAC
I DALJE BEZ POBJEDE - Ema Mrkić i Dorotea Ćosić (Snimio Danilo Memedović)

I DALJE BEZ POBJEDE - Ema Mrkić i Dorotea Ćosić (Snimio Danilo Memedović)


Utakmica 5. kola Superlige odbojkašica: Veli Vrh - Enna Vukovar 1:3 (25:19, 15:25, 23:25, 23:25). Dvorana OŠ Veli vrh. Gledatelja: 120. Suci: Dalibor Tota i Ana Stipaničev Matečić (oboje Rijeka).

VELI VRH: Srdić, Lukežić, Ćosić 10, Miletić (L), Stošić (L), Rakić 13, Mrkić 14, Kalister 8, Ivanović, Šverko 11, Rašula, Ćopić 7.

ENNA VUKOVAR: Pejaković 13, Vujasinović, Brocić 2, Majer 5, Dugandžić (L), Ivković (L), Bečić 17, Macura, Košutić 7, Gajić 11, Lukić 12.

Napad poeni: Veli Vrh 44 (Mrkić 12), Enna Vukovar 45 (Bečić 13). Blok poeni: Veli Vrh 9 (Ćosić 4), Enna Vukovar 11 (Gajić 5). Servis Poeni: Veli Vrh 10 (Šverko 4), Enna Vukovar 11 (Bečić 4).

Niti četvrta nije bila sreća za odbojkašice Velog Vrha, koje su i dalje u iščekivanju prve pobjede u svojoj drugoj superligaškoj sezoni. Drugi domaći poraz Velovršankama je nanijela vukovarska Enna, koja je u Pulu doputovala bez dvije članice startne postave, tehničarke i srednjeg blokera te se od početka susreta nudila igračicama trenerice Tatjane Tonković, ali kao često puta do sada, one jednostavno nisu znale uzeti ponuđeno. Nesigurnost, neodlučnost, nepreciznost ili možda tek pad koncentracije, teško je precizno definirati razloge zbog kojih bi se Velovršanke u presudnim trenucima "stisnule", ali gošće to u konačnici i nije previše zanimalo, već su raširenih ruku prihvatile njihove poklone i u Vukovar odnijele tri boda.

Dobro su domaće odbojkašice otvorile susret, ali rana minuta odmora koju je gostujuća klupa pozvala kod rezultata 6:2 kao da ih je "zamrznula" i dok su one opet dostignule radnu temperaturu, plus četiri pretvorio se u minus četiri (9:13). Održavale su potom Vukovarke mirno stečenu prednost (13:17) i sve je ukazivalo na to kako će rutinski arhivirati prvi set, no onda su Velovršanke odjednom proigrale. Dotad porozni blok pretvorio se u neprobojni zid od kojeg su se lopte odbijale u protivničko polje, što je rezultiralo sa sedam uzastopnih poena, a kad su gošće napokon uspjele prekinuti tu seriju, kao odgovor su stigla tri nova poena za poprilično uvjerljivih 25:19.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini