pobjednika su odlučile nijanse

Rukometaši Poreča poraženi od Sesveta u 5. kolu Lige za prvaka, a u srijedu ih čeka kup susret u Vinkovcima

| Autor: Roberto Car
SEDAM GOLOVA BEZ PROMAŠAJA - Matija Rađaković (Arhiva Glasa Istre)

SEDAM GOLOVA BEZ PROMAŠAJA - Matija Rađaković (Arhiva Glasa Istre)


POREČ: Vladić (14+1), Čopić; Muranović, Mataija, Krajcar 5, Rušnjak, Car 3, Štifanić, Boka, Krupić 2, Malinarich 3, Rađaković 7, Ivanković 5, Bajan, Čorić, Ljubić 2.

SESVETE: Perić 7 obrana, Prpić 2 obrane; Čaprić, Hršak 7, Jelovčić 4, Dumenčić 5, Tomić, Turčić 5, Raužan, Šuker, Gavrić 5, Godec 3, Finek, Ćuk, Lasan, Topić 1

Sedmerci: Poreč 4 (4), Sesvete: 2 (1). Isključenja: Poreč 4 minute, Sesvete 8 minuta.

Rukometaši Poreča nakon dva tjedna stanke vratili su se utakmicama, ali su u borbenom susretu 5. kola Lige za prvaka poraženi od vječnih rivala iz Sesveta.

U prvih 12 minuta je Poreč držao vodstvo od najviše dva gola. Tada je uslijedila serija obrana Davida Vladića, a Matija Rađaković sa sedam metara pogađa za »+3« (10:7). Iako je Vladić nastavio sjajno, s devet obrana od 23 pokušaja do poluvremena, napad to nije pratio pa su Porečani na odmor otišli s prednošću 16:14.

Uvodne minute nastavka nisu dobro izgledale za Poreč. Unatoč dobroj obrani, par izgubljenih lopti i obrana s druge strane dovele su Sesvete u vodstvo golom Patrika Hršaka (17:18) koji zaključuje 4-0 seriju gostiju. Poreč u život vraća Vladić koji je dobro čitao Sesvećane i omogućio da Lucian Krajcar zatvori domaći niz od tri gola (20:18). No, samo četiri minute trebalo je Sesvetama da izjednače i od tog trena se igralo gol za gol. Pet minuta prije kraja vezane obrane upisuje i Filip Perić koji ostavlja Poreč na »minus 2« (26:28). Iako su Porečani bili blizu novog izjednačenja, nove greške u napadu bile su ključne za slavlje Sesveta 30:27.

Trener Porečana Ilija Lovrinović podijelio je svoje viđenje utakmice.

- Mislim da su gledatelji mogli gledati dobru i borbenu utakmicu i s naše i sa strane Sesveta, a na kraju su nijanse odlučile. Nemam šta zamjeriti svojoj ekipe, mogu im samo čestitati na borbenosti i na htijenju, idemo skupiti glave i pripremiti se što se bolje možemo u kratkom roku do srijede za utakmicu kupa u Vinkovcima.

- Nakon teške i borbene utakmice, nažalost stigao je poraz od Sesveta. Mislim da smo dali svoj maksimum, da smo odradili sve što smo trenirali ovaj tjedan, ali par tehničkih grešaka, malo nesreće, neke odbijene lopte otišle su na njihovu stranu i ostali smo bez bodova doma, ali ovo je samo jedna od velikih utakmica koje nas čekaju u svega par dana. Mi se sad okrećemo srijedi i četvrtfinalu kupa u Vinkovcima - rekao je David Vladić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater