rk Poreč gostovanjem otvara Ligu za prvaka

Iz Varaždina se vratiti s bodovima

| Autor: Glas Istre
MANJI ZDRAVSTVENI PROBLEMI - Ilija Lovrinović (Snimio: Milivoj Mijošek/Glas Istre)

MANJI ZDRAVSTVENI PROBLEMI - Ilija Lovrinović (Snimio: Milivoj Mijošek/Glas Istre)


Rukometaši Poreča, jedinog istarskog premijerligaša, nakon plasmana u četvrtfinale Kupa Hrvatske kreću u novi izazov. Počinje Liga za prvaka Hrvatske Paket24 Premijer lige, Porečanima sedma zaredom, a u prva dva kola odmah ih čekaju teška gostovanja. Danas idu na put na sjever Hrvatske kod Varaždina 1930, dok su narednog vikenda u Vinkovcima.

Gripa i ozljede

Varaždinski »Dabrovi« vratili su se među najbolje momčadi Hrvatske dobrom igrom u Ligi A regularnog dijela Paket24 Premijer lige. U borbi za ulazak u Ligu za prvaka upisali su sedam slavlja, jedan remi i pet poraza i na tom putu barem jednom svladali Karlovac, Moslavinu, Osijek, Trogir i Goricu, dok se jedino nisu mogli nositi s najjačim hrvatskim momčadima, Zagrebom i Sesvetama.

U tom prvom dijelu sezone najbolji igrač bio im je Fabijan Grubišić, koji se vratio iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, no u Ligu za prvaka morat će bez njega. Grubišić je novi igrač Bjelovara, a napad Varaždina tako će voditi Dominik Novak i Antonio Budinski, dok je na vratima Marin Šutalo.

Porečka momčad je i dalje kompletna, uz tek izostanak Armana Ikanovića zbog zdravstvenih problema kojeg neće biti duže vrijeme. No, uoči susreta ovosezonske Lige za prvaka bilo je nekih manjih problema, ali trener Ilija Lovrinović vjeruje da će momčad jedinog istarskog premijerligaša dati sve od sebe da se u Poreč vrati s pobjedom.

- Igramo protiv momčadi koja ovu sezonu igra jako dobro, već su neko vrijeme na okupu. Znamo da su ostali bez Fabijana Grubišića, ali imaju dosta dobrih mladih igrača. Sigurno u Varaždin ne idemo s bijelom zastavom i probat ćemo sve da se vratimo s dva boda u Poreč. Iako nas malo remete gripa i ozljedice vjerujem da ćemo danas biti spremni dati maksimum i vratit se kući s bodovima - rekao je Ilija Lovrinović, trener porečke momčadi.

Do prvih bodova

Mladi Alan Muranović, također, je oprezan kada priča o protivniku jer svaka utakmica Varaždina i Poreča u prošlosti bila je »na nož« i uzbudljiva do samog kraja. Ipak, istaknuo je da Porečani žele napraviti dobar posao, odnosno dobre temelje za krajnji cilj.

- U Varaždinu nas očekuje početak Lige za prvaka. Odmah prvo kolo imamo ravnopravnog i ozbiljnog protivnika, kojemu je uvijek bilo teško parirati. Međutim, dobar pripremni period je iza nas i spremni smo krenuti u pohod na što bolji plasman. Pripremili smo se za Varaždin i idemo na gostujući teren odigrati najbolje što znamo. I naravno, u borbu za prve bodove - zaključio je mladi igrač porečkog premijerligaša.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater