2. LABIN HANDBALL CUP

Uvjerljiva pobjeda rukometaša hrvatskog prvaka Zagreba nad domaćim drugoligašem Rudar Adria Oil-om

| Autor: Branko Biočić
(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)


Rudar Adria Oil - Zagreb 21:46 (10:24)

Labin, SC Franko Mileta, gledatelja 700, Suci: Vladimir Grubor (Poreč) i Maid Katanić (Poreč). Delegat: Dragutin Modesto (Kanfanar)

RK Rudar Adria Oil: Zena, A.Franković, R. Franković, Muratović, Vozila, Ratkajec 7(1), Trajkovski 2, Lazar 1, Cassioli Bugarin, Dražul, Velagić, Smolica 6(3), Malić, Tomičić, Lukšić 3, Mišon, Dundara 2, Derosi. Trener: Inko Banović

RK Zagreb: Grbavac, Panjtar,   Kos 3, Ćavar 8(1), Walczak 3, Faljić 3, Klis 1, Kraljević 9, Sirotić 1, Čupić 1, Dibirov 9(1), Franković 2, Kavčić 2, Morales 4. Trener: Nenad Šoštarić

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

Rukometaši hrvatskog prvaka Zagreba uvjerljivom pobjedom nad domaćim drugoligašem Rudar Adria Oil-om otvorili su drugo izdanje prijateljsko - pripremnog turnira Labin Handball Cup koji se održava u sportskom centru Franko Mileta. Najbolji hrvatski rukometaši na čijoj je strani bila ogromna razlika u kvaliteti bili su bolji od sjajnih i borbenih domaćina rezultatom 46 : 21.

Na turnir u Labin trener Nenad Šoštarić poveo je 14 igrača, dok su nekoliko dana odmora dobili reprezentativci Zvonimir Srna, Luka Lovre Klarica, Matej Mandić i Filip Glavaš, kao i slovenski reprezentativac Matic Suholežnik. Kapetan Jakov Gojun također nije bio s ekipom zbog medijskih obveza na RTL televiziji.

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

Zagreb je rano uvjerljivo poveo i brzim kontranapadima punio mrežu domaćih vratara a posebno se u prvom poluvremenu isticao nepogrešivi i neuhvatljivi Timur Dibirov s 9 golova a u drugom nije ni ulazio u igru.

Domaći su parirali koliko su mogli a za svaki uspješniji potez i obranu vratara nagrađeni su pljeskom punih tribina.

Ipak su hrvatskom prvaku i sudioniku Lige prvaka dali 21 gol.

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

Oba trenera dali su priliku svim igračima. Zagreb je igrao brzo i lepršavo, frcale su kontre, udarci izvana i sa crte pa su gledatelji mogli uživati.

Rudar je parirao u skladu sa svojim mogućnostima, a povremeno i iznad toga. Za najboljeg igrača kod gostiju proglašen je Timur Dibirov a kod domaćih Andrej Smoloca.

Rukometaši Zagreba u finalu turnira u Labinu odmjerit će snage s pobjednikom drugog polufinala u kojemu se sastaju Trimo Trebnje iz Slovenije i Izviđač Ljubuški iz Bosne i Hercegovine. Taj susret je na rasporedu u subotu, 27. siječnja, u 20.15 sati a prije toga u 18 sati igrati će se utakmica za treće mjesto. Domaći trener Inko Banović rekao je nakon utakmice.

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

- Teško je komentirati ovakvu utakmicu u kojoj izgubiš 25 razlike. Sve u svemu zadovoljan sam pristupom protiv kvalitetnijeg protivnika ali mislim da je kod mojih igrača veliku ulogu odigrala trema. Dečki su se više prepali nego što sam očekivao ali generalno jako sam zadovoljan, rekao je Banović a trener Zagreba Nenad Šoštarić dodao:

- Ovo je bila revijalna utakmica, to je bilo jasno i prije. Počeli smo ozbiljno, dobro otvorili utakmicu i brzo stvorili veliku prednost a kasnije se igralo ležernije i s greškama u sredini gdje su nam nedostajali Srna i Gojun koji bi to bolje zatvarali. Dao sam šansu svima da igraju, bilo je lijepo. Dali smo puno golova ali i primili puno na isti način, kroz sredinu obrane. Morali smo u obrani biti malo agresivniji, smatra Šoštarić.

(Snimio Branko Biočić)Andrej Smolica najbolji igrač Rudara (Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)Timiur Dibirov najbolji igrač Zagreba (Snimio Branko Biočić)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of