rukomet

Danas spektakularna završnica Labin Handball Cupa: PPD Zagreb i Celje u finalu, Rudar AO i Borac za treće mjesto

| Autor: Branko BIOČIĆ
Sebastian Lučić (Rudar AO) u napadu (Snimio Dejan Štifanić)

Sebastian Lučić (Rudar AO) u napadu (Snimio Dejan Štifanić)


Nakon što je Celje Pivovarna Laško s 37:24 (19:12) pobijedila domaći Rudar Adria Oil u drugoj utakmici dana na Međunarodnom rukometnom turniru Labin Handball Cup, brojna labinska publika imala je priliku vidjeti sraz između hrvatskog prvaka PPD Zagreb bet svojih reprezentativaca i aktualnog prvaka BiH, rukometaše Borca iz Banja Luke.

Prvo poluvrijeme proteklo je u izjednačenom ritmu, gdje su mladi igrači Borca iznenadili svojom kreacijom i brzinom, no rukometaši Zagreba ipak drže konce u svojim rukama i na poluvrijeme odlaze s tri gola prednosti 17:14. U drugom dijelu rukometaši Slavka Goluže dodatno pojačavaju ritam i sigurno završavaju utakmicu s visokih 36:27.

Kod gostiju iz Banja Luke epitet i nagradu za najboljeg igrača ponio je Vlado Draganić koji je svih svojih 6 golova postigao u drugom dijelu. Uz njega svoj su velik doprinos dali i vratari Brkić i Momić. U redovima zagrebaša čak se 12 igrača upisalo u listu strijelaca, no iako su Klarica i Grahovac postigli 5, a Klis i Sirotić 4 gola, nagradu za najboljeg igrača u svojim redovima dobio je vratar Aljaž Panjtar koji je u 30 minuta drugog dijela skupio čak 10 obrana i time zapravo najviše pridonio visokoj pobjedi svojeg kluba. Labinski su gledatelji velikim pljeskom nagradili legende rukometa, Ivana Čupića, Timura Dibirova, trenera Slavka Golužu, ali očekivano najveći pljesak i ovacije publike dobio je mladi labinjan Niko Franković koji je, simbolično, svoje prve minute za hrvatskog prvaka odigrao baš u svom gradu, pri tom postignuvši i svoj prvi gol za svoj novi klub. Odličan početak za mladog Frankovića koji je inače na posudbi u Gorici.

Osim vrhunskih rukometnih predstava brojni su se gledatelji zabavljali, a neki od njih i nagradili, izvlačenjem lutrije na poluvremenu svake utakmice. Nagrade su, u najmanju ruku, jedinstvene, službeni dresovi ekipa sudionika i službena majica turnira. Dodatno, u suradnji s caffe bar Gamp u holu dvorane organizirana je dodatna gastro ponuda.

No, publika, naročito oni najmlađi, su se najviše zabavljali novom atrakcijom, snimanjem gledatelja i prikazivanjem na video zidu dvorane. Već se prvog dana moglo zaključiti da je prvi Labin Handball Cup puni pogodak i da su Labinjani željni velikih događaja i s nestrpljenjem očekuju današnji finalni dan turnira na kojem se u 18 sati u borbi za treće mjesto sastaju domaći RK Rudar Adria Oil i RK Borac mTel iz Banja Luke, a u 20.15 sati veliko finale između poznatih rivala RK PPD Zagreba i RK Celja Pivovarne Laško.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini