LABIN HANDBALL CUP

Zagrebaši u zanimljivom finalu nadvisili Celjane

| Autor: Branko BIOČIĆ
POBJEDNICI - Rukometaši PPD Zagreba (Snimio Branko Biočić)

POBJEDNICI - Rukometaši PPD Zagreba (Snimio Branko Biočić)


Sportski centar "Franko Mileta". Gledatelja: 500. Suci: Ivica Botinčan i Dario Rupčić (oba Rijeka).

PPD ZAGREB: Čavar 1, Faljić 3, Klarica 8, Klis 3, Panjtar, Kraljević 3, Buvinić, Sirotić 5(1), Mandić, Čupić 4(2), Dibirov 5, Kavčić 1, Grahovac 1, Franković.

CELJE PIVOVARNA LAŠKO: Tilen 8, Domen, Tadej 2, Cokan 1, Gal Marguč 9(5), Antonijević, Ivanković 6, Janc, Mesarec, Muhović 1, Mlakar 2, Mai Marguč, Martinović, Suholežnik 1, Gaberšek. Sedmerci: PPD Zagreb 3(3), Celje 7(5), Isključenja: Zagreb 12, Celje 14 minuta. Crveni karton: Grahovac (Zagreb, 49. min - treće isključenje), Ivanković (Celje, 54. min - treće isključenje).

Bez reprezentativaca koji su bili na Svjetskom prvenstvu i ozljeđenih igrača, PPD Zagreb i Celje Pivovarna Laško odigrali su u finalu Labin Handball Cupa vrlo dobru utakmicu, čvrstu, brzu i s mnogo kontri i atraktivnih poteza na obje strane pa je publika mogla biti više nego zadovoljna igrom koju su pružila dva sudionika ovogodišnje Lige prvaka.

Minutaža mladima

Bila je to prilika da oba trenera, Goluža i Toskić, veću minutažu daju nekim mladim igračima i onima koji su inače manje igrali u prvenstvu i Ligi prvaka, ali su ipak glavne "perjanice" i u ovoj utakmici bili oni najbolji na obje strane. Većim dijelom utakmice igralo se gol za gol, momčadi su se smjenjivale u vodstvu, da bi Zagreb u završnici utakmice zahvaljujući obranama vratara Mateja Mandića, koji je sakupio 12 obrana obranivši pritom i dva sedmerca kada se utakmica lomila, osigurao veću prednost od pet razlike.

Nakon izjednačenog početka Celjani su prvu prednost od dva razlike imali kod 8:10 u 14. minuti. U 18. je iz kontre Čupić poravnao na 12:12, Faljić i Dibirov donijeli su vodstvo Zagrebu, ali Slovenci vraćaju preko Strmljana i Marguća. Do kraja poluvremena igralo se gol za gol. Odlični Klarica u završnici prvog dijela "cepelinom" donosi prednost Zagrebu 19:18, potom Strmljan 40 sekundi prije kraja izjednačuje na 19:19, da bi u posljednjoj sekundi Dibirov golom s krila nakon izrađene akcije donio prednost Zagrebu na poluvremenu 20:19.

Sjajni Mandić

Krenulo se oštro i otvoreno i u nastavku pa je gostujući trener Toskić u 33. zbog prigovora sucima zaradio žuti karton jer je smatrao da je umjesto Klisa isključenje, i to treće, trebao zaraditi korpulentni Grahovac. Vrlo dobri i prodorni Sirotić je solo akcijama donio u 35. minuti prednost Zagrebu 23:21, a zatim i prvi puta tri razlike 24:21. Mandić je obranio dva sedmerca i čuvao prednost Zagreba od dva razlike, a Klarica je u 40. ponovno vratio na "plus tri", 26:23. Raspoloženi Mandić skinuo je potom dva zicera pa je Dibiorov povećao na 27:23, da bi u 45. minuti Zagreb prvi puta imao pet golova prednosti, 28:23 i 29:24. Međutim, uporni Celjani se vraćaju u utakmicu pa dolaze na 29:28 u 52. minuti. U 54. ostaju bez dva isključena igrača, ali i dalje drže minus od gola zaostatka. Faljić podiže na 32:30, Celje gubi loptu u napadu, Goluža zove time aut, a Klarica na asistenciju Sirotića zabija za velikih 34:30 i u posljednjem napadu Celjani uspijevaju postići gol za konačnih 34:31.

Za najboljeg igrača PPD Zagreba u finalu proglašen je Lovre Klarica, a Celja Gal Marguč. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Tilen Strmljen iz Celja, a za najboljeg vratara Matej Mandić iz Zagreba. Pobjednički pehar kapetanu Zagreba Ivanu Čupiću uručio je labinski gradonačelnik Valter Glavičić.

Toskić: Svaka čast domaćinu što su uspjeli dovesti tri bivša prvaka Europe

Bez obzira na poredak, sve su momčadi bile zadovoljne nastupom na ovom turniru. Slavko Goluža, trener Zagreba, zamolio nas je da ga ne pitamo o reprezentaciji i mogućoj funkciji izbornika nego samo o ovom turniru.

- Prije svega želim se zahvaliti domaćinu na jednoj predivnoj sportskoj manifestaciji, dobrodošlici i atmosferi u ova dva dana. Dvorana je bila puna i publika je mogla uživati. Utakmice su bile vrlo zanimljive, mi smo došli bez 5-6 igrača i na kraju pobijedili u finalu. Mi smo u pripremnom razdoblju za utakmicu s PSG-om. Nismo bili kompletni pa mi je tim draža ova pobjeda nad Celjem, a svi igrači su dali svoj maksimum i zadovoljili moja očekivanja, rekao je Goluža.

Njegov kolega na klupi Celja Alem Toskić dodao je:

- Nama je jako drago što smo nastupili na ovom turniru koji je bio jako dobro organiziran. Od ovog turnira dobili smo neke jako pozitivne stvari, dosta je igrača nedostajalo, ali oni koji su tu dali su maksimum, a najvažnije je da se nitko nije ozlijedio. To nam je bila neka proba za početak prvenstva, čeka nas naporna polusezona . Znamo što nam je raditi, iz ovih utakmica smo izvukli neke jako bitne stvari i idemo u onom smjeru koji će nam donijeti ono što želimo, rekao je trener Celja Pivovarne Laško Alem Toskić.

Trener Borca MTel iz Banja Luke Mirko Mikšić bio je također zadovoljan.

- Zahvaljujem se domaćinima na gostoprimstvu i dobro organiziranom turniru koji je igram u zimskoj pauzi kada je većina igrača bila na reprezentativnom okupljanju. Svaka čast domaćinu što su uspjeli dovesti tri prvaka država i bivša prvaka Europe i dva sudionika Lige prvaka. Naš cilj je bio da vidimo gdje smo u odnosu na velike ekipe Zagreba i Celja i koliko još trebamo raditi i namučiti se da dođemo na nešto što je naš cilj. Nama je vrlo važan nastavak prvenstva u BiH i za to moramo biti potpuno spremni. Ugodno nas je kvalitetom i snažnim otporom iznenadila domaća ekipa koja ispada iz druge lige što pokazuje da se u Hrvatskoj dobro radi i u malim sredinama, rekao je trener Banjalučana.

Patrik Franković predsjednik Rudar Adria Oila je bio i glavni čovjek u organizaciji turnira koji je opravdao očekivanja.

- Više smo nego zadovoljni, pritisak i izazov je bio vrlo velik za nas, ali uspjeli smo. Publika je mogla biti zadovoljna jer je vidjela vrhunski rukomet, a naši su dečki u toj jako konkurenciji igrali odlično i pružili vrlo jak otpor Celju, a pogotovo Borcu. Više od toga nismo mogli očekivati, rekao je Patrik Franković čiji je sin Niko pred svojom publikom debitirao u momčadi PPD Zagreba.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of