SAZNAJEMO

Zadnji čelnik Uljanika Emil Bulić pronašao je novo radno mjesto u POZNATOJ VELIKOJ KOMPANIJI

| Autor: Milan PAVLOVIĆ

Nakon što je koncem siječnja neočekivano izašao iz priče o pokušaju oživljavanja pulske brodogradnje, zadnji predsjednik uprave Uljanik Grupe Emil Bulić ovih dana priključio se menadžerskom timu jednog od vodećih domaćih mobilnih operatera Tele2. Bulić je u tvrtki čiju je prodaju United Grupi nedavno i službeno odobrio AZTN imenovan na mjesto v.d. financijskog direktora te će se kroz taj novi poslovni angažman moći u potpunosti posvetiti području financija na kojem se već dokazao kao stručnjak.

Naime, on je u Uljanik stigao sredinom svibnja 2018. s bogatim iskustvom rada u Adris Grupi i TDR-u, te je imenovan na funkciju direktora financija i računovodstva. Bulić je u Uljanik došao iz tvrtke TDR s pozicije prvog čovjeka korporativnih financija Adria clustera - British American Tobaccoa.

Bio je ključni čovjek za kontroling Tvornice duhana još u vrijeme dok je ta tvrtka poslovala u sastavu Adris Grupe, te je važne pozicije zadržao i nakon prodaje tvrtke iz Kanfanara BAT-u. Međutim, ulaskom u sastav te multinacionalne kompanije centralizirana je i smanjena potreba za većim dijelom stručnih poslova za koje je Emil Bulić bio zadužen u TDR-u, te je prema svemu sudeći on zbog toga odlučio potražiti novi izazov u pulskoj brodograđevnoj kompaniji.

Samo riječi hvale za njega tom su prilikom imali njegovi nekadašnji poslodavci iz Rovinja, a iz tih krugova moglo se čuti da se radi o odličnoj poslovnoj akviziciji Uljanika s obzirom da Bulić spada među nekoliko vodećih stručnjaka u Istri kada su u pitanju financije i kontroling. Međutim, Bulić se u Uljaniku nije imao previše prilike baviti novcem jer novca, kad je on stigao, u toj kompaniji više nije bilo. Nakon ostavke Giannija Rossande početkom studenog stao je na čelo nove Uprave koja je Uljanik pokušala uvesti u restrukturiranje, no u tome nisu uspjeli.

Ni nakon otvaranja stečaja u svibnju 2019. godine nije odustao od traženja modela za oživljavanje brodogradnje na pulskim navozima, te je kao desna ruka stečajnih upravitelja aktivno sudjelovao u planiranju ponovnog pokretanja proizvodnje. Emil Bulić trebao je biti jedna od ključnih osoba u realizaciji tog plana, a u sudskom registru još uvijek je upisan kao direktor tvrtke Uljanik Brodogradnja 1856 kroz koju bi, prema istom planu, oživljavanje pulske brodogradnje eventualno trebalo biti provedeno.

Njegov iznenadni odlazak bio je naznaka da taj proces i dalje ne ide u željenom smjeru, a to je nekoliko dana kasnije potvrdila i skupština vjerovnika Uljanika d.d. Informacija koja se već nekoliko dana kasnije mogla pronaći na internetskoj stranici teleoparatera Tele2 pokazaju da je Bulić, umoran od lažnih obećanja, očito odlučio definitivno reći zbogom brodogradnji, te će svoju poslovnu karijeru nastaviti graditi u industriji koja ipak ima daleko izvjesniju budućnost.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini