IDA U PROJEKTU INVESTINFISH

Za kvalitetnije i češće riblje obroke u vrtićima NABAVLJENA KUHINJSKA OPREMA VRIJEDNA 85.000 KUNA

| Autor: Glas Istre
Boris Sabatti i Sanja Subotić na primopredaji u vrtiću "Mali svijet"

Boris Sabatti i Sanja Subotić na primopredaji u vrtiću "Mali svijet"


Direktor Istarske razvojne agencije dr.sc. Boris Sabatti uručio je ravnateljici Dječjeg vrtića "Mali svijet" u Puli Sanji Subotić opremu vrijednu 85.000 kuna koja će olakšati pripremu obroka na bazi ribe za vrtićku djecu, a IDA ju je nabavila u sklopu projekta "Investinfish". Riječ je o univerzalnom kuhinjskom stroju za pripremu i preradu jela od ribe te rashladnom uređaju koji će skratiti put svježe ribe od mora do stola te stvoriti preduvjete za uvođenje dodatnih obroka na bazi ribe u dječje vrtiće.

Za više od 500 mališana

- Cilj je potenciranje zdravije prehrane te većeg korištenja ribe u prehrani djece u odgojno-obrazovnim ustanovama Istarske županije. Nova oprema raspoređena je između centralnog vrtića "Mali svijet" u Puli te njegovih područnih odjela Izvor i Monte Zaro te će se iskoristiti za pripremu i čuvanje proizvoda ribarstva i akvakulture, kao i za provedbu promotivnih i edukativnih aktivnosti za više od 500 mališana i osobe zadužene za prehranu djece. Sve to pridonijet će jačanju prepoznatljivosti ribarskog područja, proizvoda i usluga te lokalnih proizvođača u sektoru ribarstva i akvakulture u Istri, rekao je Sabatti.

Ravnateljica Subotić kaže da će nova oprema biti kvalitetna nadogradnja u lancu pripreme prehrane za najmlađe, s tendencijom stimuliranja zdravih prehrambenih navika kod djece.

Projekt Investinfish (Boosting INVESTments in INnovation of SMEs along the entire FISHery and aquaculture value chain), u kojem je proračun IDA-e nešto veći od 1,5 milijuna kuna, provodi se uz sufinanciranje programa prekogranične suradnje Interreg V-A Italija - Hrvatska te se aktivnosti u korist razvoja plave ekonomije Istarske županije provode do kraja ove godine.

Poduzetnici u ribarstvu

Dosadašnji ključni projektni rezultati IDA-e su poticanje razvoja inovativnih ulaganja osam istarskih poduzetnika u ribarstvo i akvakulturu. IDA je izradila analizu postojećeg stanja i smjernice za razvoj ribarstva i akvakulture u Istri za razdoblje od 2021. do 2027. godine te je omogućila izradu osam investicijskih studija za razvoj poslovnih ideja ovih poduzetnika. Do kraja godine planiraju organizirati edukativne manifestacije s ciljem promicanja ribarstvene, akvakulturne i pomorske kulturne baštine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum