ADVENT U KATEDRALI

TRADICIONALNI PULSKI PROSINAČKI KONCERT Bruno Krajcar i Lea Dekleva za blagdanski ugođaj


Protagonisti ovogodišnjeg Adventa u katedrali bit će popularni pulski kantautor Bruno Krajcar i pjevačica Lea Dekleva. Koncert je na programu u pulskoj katedrali 7. prosinca s početkom u 20 sati.

Lea Dekleva je pjevačica, kantautorica i skladateljica. Rođena je u Zagrebu, gdje je pohađala osnovnu i srednju glazbenu školu. Svira klavir i obou. Nastupala je kao prateći vokal Parnog valjka te Davora Radolfija. Objavila je prvi samostalni album "emociJA" 2005. godine. Album je postao prvi hrvatski album koji je uvršten u i-Tunes, najveći svjetski servis za preuzimanje glazbe. Autorica je većeg dijela pjesama s albuma Olivera Dragojevića "Vridilo je" 2005., pjesme "Volim te" s albuma Maje Vučić "Lice koje znaš" 2006. i dvije pjesme "Možda nam uspije" i "Preživjet ću" s albuma Marka Tolje "Stare dobre stvari" iz 2009. godine. Njena pjesma "Dogodila se ljubav" u izvedbi s T.B.F.-om osvojila je Porin u kategorijama za Vokalnu suradnju i Pjesmu godine, te nominaciju za Hit godine (izbor televotinga). Na Porinu 2006 u Osijeku imala je dvije nominacije.

Bruno Krajcar akademski je glazbenik, skladatelj i kantautor. Redovni je član Hrvatskog društva skladatelja, Hrvatskog društva glazbenih umjetnika, Hrvatskog novinarskog društva... Glavni je urednik Radio Pule, gdje je godinama radio kao glazbeni urednik, radijski voditelj i novinar, a djelovao je i djeluje i kao producent, etnomuzikolog, studijski glazbenik te multiinstrumentalist. Svira više instrumenata, a komponira od svoje desete godine. Prvu je skladbu posvećenu majci zapisao i javno izveo 1982. godine. Odlikovan je brojnim nagradama, dobitnik strukovne nagrade Status (HGU) za najinstrumentalista u 2004. godini, dobio je godišnju nagradu Hrvatskog društva skladatelja "Milivoj Koerbler" za 2007. godinu, nagradu Porin 2008. godine za najbolji etno album, nagradu "Istriana" za najglazbenika Istarske županije za 2009. godinu…

Do sada su na Adventu u katedrali gostovali: Tedi Spalato, Davor Radolfi, Marko Tolja, Jacques Houdek, sestre Husar, te prošle godine Tereza Kesovija. To je nezaobilazni program u sklopu manifestacije Prosinac u Puli, a kao i svake godine, svi će posjetitelji biti počašćeni kuhanim vinom, fritulama i kroštulama. Pokrovitelji su Grad Pula i njegova Turistička zajednica te pulski Tehnomont, a inicijator novinar Daniel Sponza. (V. BEGIĆ) 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini