SOCIJALNA BOMBA

FOTO / Stanari samačkih domova prosvjedovali na Forumu dok je dolazila vijest da im je problem - riješen

| Autor: Marcello ROSANDA
Prosvjed na Forumu (Snimio Duško Marušić Čići)

Prosvjed na Forumu (Snimio Duško Marušić Čići)


"Svaki moj pokušaj prema Gradu završio je na isti način, uvijek su govorili da ne mogu kupiti Uljanik standard, pa tako danas imamo situaciju da novi vlasnik najavljuje ljudima da će biti na ulici, neovisno o tome je li im riješen stambeni status", poručio je danas na prosvjedu stanara nekadašnjih samačkih hotela šef Jadranskog sindikata Boris Cerovac.

Prosvjed je zakazan ranije, a neposredno prije početka došla je vijest iz Grada Pule da je smještaj pronađen.

"Smatram da je Grad to mogao i prije riješiti. Nije trebalo doći do svega ovoga. Navodno je pronađeno rješenje, ali to tek treba vidjeti", kazao je Cerovac, nakon čega se prosvjednicima obratila čelnica Radničke fronte Katarina Peović.

"Sve što sada radimo je gašenje požara, a trebalo je spriječiti da se ugasi Uljanik, da ljudi ostanu bez posla, da isele iz ovog grada, da trgovine ostanu bez posla jer nema tko kupovati u njima. Ovaj grad je trebao voditi progresivnu stambenu politiku, na to smo upozoravali još prošle godine. Riječ je o provođenju politike takozvane utrke prema dnu. Žele nas svesti na jeftinu radnu snagu, dresirati da radimo loše plaćene poslove ili da iseljavamo. To je planirana politika HDZ-a. Mi konkuriramo samo jeftinom radnom snagom", istaknula je Peović.

Podsjetimo, nakon što je nedavno Uljanik standard kompletno prešao u privatne ruke, Pula se suočava s novom socijalnom bombom, te bi gotovo stotinjak stanara uskoro moglo ostati na ulici. Naime, preostalo je manje od mjesec dana do roka u kojem im je novi vlasnik Ilija Lovrić najavio da se moraju iseliti.

Ostaje za vidjeti hoće li se najavljeno rješenje ovog problema realizirati.

Prosvjed na Forumu

Boris Cerovac

Prosvjed na Forumu

Prosvjed na Forumu

Prosvjed na Forumu

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini