VIJEST IH JE ŠOKIRALA

Stanarima Uljanikovih samačkih domova raskinuti ugovori. STOTINU LJUDI MOGLO BI ZAVRŠITI NA ULICI

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Unutrašnjost jednog od dva doma (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Unutrašnjost jednog od dva doma (snimio Milivoj MIJOŠEK)


"Jutros mi je upravitelj samačkih domova Vlado Doblanović uručio rješenje kojim mi se raskida ugovor o najmu garsonijere", kazao nam je Nenad Radosavljević, koji u samačkom domu stanuje punu 41 godinu.

Stanje sa stanarima u nekadašnjim Uljanikovim domovima, koji spadaju pod tvrtku Uljanik Standard koja je odnedavno u privatnom vlasništvu poduzetnika Ilije Lovrića, počelo je poprimati dramatičnu razinu. Naime, kako saznajemo, stanari moraju iseliti u roku 30 dana.

Radosavljević je imao ugovor na neodređeno vrijeme i vijest ga je šokirala, kao uostalom i druge stanare, a riječ je o nešto više od stotinu mahom socijalnih slučajeva.

Iako su vlasnik dvaju domova u Kovačićevoj i Balotinoj ulici, Ilija Lovrić, i pulski gradonačelnik Filip Zoričić više puta izjavili da stanari neće završiti na ulici, ovim potezom im je poručeno da isele i pronađu si drugi smještaj. Podsjetimo, Lovrić je govorio da nitko neće završiti na ulici, "pa makar spavali u njegovoj primaćoj".

Neki drugi stanari isto su rješenje dobili još prošli tjedan. Jedan od njih, koji je želio ostati anoniman, kaže da je socijalni slučaj, da prima od Grada pomoć od 650 kuna mjesečno te još 800 od socijalnog.

Nadalje, smještaj u samačkim domovima od danas poskupljuje za 40 posto, pa garsonijera od 18 kvadrata odsad košta 1.400 kuna, 400 kuna više nego ranije.

- Dom Sv. Polikarp ne prima džabe, požalio nam se očajni Radosavljević, koji ne vidi rješenje svog problema. Prima mirovinu od 2.400 kuna , a smještaj u Polikarpu još je neuvjetniji i skuplji nego u samačkom domu, a stoji od 1.500 do čak 5.700 kuna mjesečno.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater