ŠTO JE S KOMPENZACIJOM?

Grad Pula još nije izračunao koliko mu duguje Uljanik Standard

| Autor: Marcello ROSANDA
Novi vlasnik Uljanik Standarda Ilija Lovrić (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Novi vlasnik Uljanik Standarda Ilija Lovrić (snimio Milivoj MIJOŠEK)


Gotovo mjesec dana od početka zavrzlame oko međusobnih dugovanja Grada Pule i Uljanik Standarda, bivše tvrtke nekad snažnog pulskog holdinga koji je prije par mjeseci zapao u privatne ruke i novi vlasnik namjerava naplatiti nevjerojatnih 12 milijuna kuna od gradskih poduzeća, iz Grada Pule još uvijek nemaju odgovor na pitanje koliko im Uljanik Standard zapravo duguje.

"Trenutno možemo samo ponoviti da Grad Pula putem svojih stručnih službi utvrđuje visinu novčanih potraživanja prema Uljanik Standardu i osnovu mogućih nenovčanih potraživanja", ponavljaju iz Gradske palače nakon više upita.

Naime, gradonačelnika Pule Filipa Zoričića prilikom prvog brifinga s medijima upitali smo postoje li dugovi koje to poduzeće ima prema Gradu. On je odgovorio da je situacija obrnuta, te da novi vlasnik Standarda Ilija Lovrić potražuje ogromnu cifru od gradskih poduzeća Pula sport i Fratarski. Nakon toga, na pisani upit, iz Grada su poručili isto što i danas - da se visina spomenutih novčanih potraživanja još uvijek utvrđuje.

U zraku, dakle, i dalje visi ista nedoumica. Naime, zašto je Gradskoj upravi potrebno toliko vremena da ustanovi visinu dugovanja te tako pripremi svojeg "konja za trku" kao protutežu ogromnih 12 milijuna koje potražuje Lovrić.

Ključno pitanje, na koje javnost još nije dobila odgovor, jest koliko Uljanik Standard duguje Gradu i mogu li se iznosi kompenzirati s ciljem da imovina koju koriste Fratarski i Pula sport konačno trajno pređe u njihovo vlasništvo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater