Slučaj bassanese

DAGLAS KORACA: Svojim paničnim potezom Bassanese je nedvojbeno PRIZNAO KRIMEN


Oporbeni vijećnik u Gradskom vijeću Umaga Daglas Koraca smatra da bi gradonačelnik Vili Bassanese trebao podnijeti ostavku i otići s pozicije prvog čovjeka grada nakon afere sa zemljištem o kojoj je pisao Glas Istre.

- Stvar je više nego jasna, Bassanese je prenamjenom zemljišta želio samom sebi priskrbiti imovinsku korist, a kad je uhvaćen u namjeri, onda je nespretno pokušao sve zataškati darovnim ugovorom s Gradom. U konačnici, svojim je paničnim potezom nedvojbeno priznao krimen, a u cijelu je priču upletena i pročelnica Maja Galović, koja je u ime Grada supotpisala ugovor. Treba napomenuti da bi osim njegovog udjela u zemljištu trebalo ispitati i preostale udjele, koji su u vlasništvu njegovih rođaka, stoga smatramo da bi se nadležne institucije trebale uključiti u rasvjetljavanje cijelog slučaja. Najoštrije osuđujemo postupke gospodina Bassanesea, rječ je o prozirnoj zloporabi položaja te bi gradonačelnik, ako ima imalo morala i poštovanja prema građanima, bez dvojbe trebao odstupiti s funkcije. To je još jedna u nizu afera gradonačelnika, međutim ova najbolje prikazuje svu njegovu bahatost i uvjerenost da je nedodirljiv pred zakonom. Građani sigurno ne podržavaju ovakav način rada, a treba vidjeti da li ostale kolege vijećnici iz redova SDP-a, HDZ-a, HNS-a, SDA, HSU i Živog zida to podržavaju, rekao je Koraca.

Struja i voda

Podsjetimo, tijekom javne rasprave o urbanističkom planu uređenja (UPU) proizvodne zone Juricani na vidjelo je izašlo da je jedna od parcela gdje će se graditi proizvodna zona u vlasništvu Bassanesea. Ta parcela je zbog toga prenamijenjena iz poljoprivrednog u građevinsko zemljište, a osim toga vrijednost će joj dodatno porasti s obzirom da izgradnjom proizvodne zone u to područje dolaze struja, voda, ceste i ostala infrastruktura. Ali Bassanese je samo dan nakon javne rasprave darovao spornu parcelu Gradu Umagu, što je neviđeni politički presedan. (S. BOSNIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum