PLAN RESTRUKTURIRANJA

Čelnici pulskog brodogradilišta u srijedu u Vladi; Uprava sindikatima prezentirala PLAN ZA OPSTANAK ULJANIKA

(M. MIJOŠEK)

(M. MIJOŠEK)


Okosnica tog plana, kako se moglo čuti, su Otok koji se prostire na 140 tisuća kvadrata, Sahara na 40 tisuća kvadrata, prostor Proizvodnje opreme u Vodnjanu koji se danas prostire na 75, ali ima potencijal širenja na 100 tisuća kvadrata, dok bi prostori u Kasarni koristili za projektiranje i pripremu. Ostatak prostora u Arsenalu, prema tom bi prijedlogu išao u diversifikaciju

Pred sutrašnji sastanak u Vladi o planu restrukturiranja i situaciji u Uljaniku, članovi Uprave i Poslovnog savjeta kompanije danas su se u Puli sastali s predstavnicima tri Uljanikova sindikata i predstavnikom Stožera za obranu Uljanika kao neformalnim predstavnikom radnika brodogradilišta. Budući da sindikati od Vlade još uvijek nisu dobili nikakav odgovor na pitanja koja su im prošlog tjedna postavili u otvorenom pismu upućenom na četiri adrese, očekuju da nadležni u Vladi konačno "otvore karte" i da iz današnjeg sastanka proiziđu konkretni zaključci i stavovi o temama koje su ostale neodgovorene posljednjih mjeseci.

I sindikati i Uprava Uljanika složili su se da od Vlade očekuju jasne odgovore na pitanja podržava li brodogradnju, radi li na dugoročnom sustavu pravovremenog financiranja, te ima li druge potencijalne strateške partnere s kojima razgovora, budući da takve izjave ministri daju medijima.

Uprava je na današnjem sastanku decidirano rekla da se Uljaniku nije javio niti jedan novi strateški partner, a ukoliko iz Vlade pregovaraju s nekim, očekuju da se u javnost iziđe s informacijom o tome kakav taj potencijalni partner ima plan. Uprava je socijalnim partnerima poručila da neće biti u mogućnosti isplatiti narednu plaću radnicima bez suradnje s državom, odnosno da model postoji, no on se, rečeno je, u situaciji u kojoj se Uljanik nalazi već mjesecima, bez uključivanja države ne može realizirati.

Član Uprave Uljanika i direktor Brodogradilišta Denis Rabar i bivši član Uprave Marinko Brgić predstavnicima radnika prezentirali su kako bi se kroz postojeći prijedlog plana restrukturiranja transformiralo brodogradilište i ukupni brodograđevni proces kroz naredne tri do četiri godine.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD SRIJEDE

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum