jedriličarski event

Rezultati: Uspješno realiziran 3. Full Moon Sailing

| Autor: Glas Istre
(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)


Na ovogodišnjem izdanju Full Moon regate, održane prošlog vikenda u Puli, sudjelovalo je petstotinjak jedriličara, rekreativaca, sportaša, velikih i malih iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Slovačke, Argentine, Nizozemske, Italije.

Bilo je prijavljeno 111 brodova, a svi su oni sudjelovali na dvije regate krstaša - Full Moon Night Sprint i Full Moon Day Race Pula - Mali Lošinj. Brodovi su bili podijeljeni u dvije grupe prema dužini broda - racere i cruisere.

"Uspješno smo organizirali 3. izdanje jedriličarskog Spektakla Full Moon s dvije regate, revijom drvenih jedrenjaka, glazbenim, filmskim i gastro programom. Nekako kako smo sve planirali tako smo sve i realizirali zahvaljujući kvalitetnom timu ljudi, podržavateljima i odličnoj koordinaciji", izjavila je predsjednica JK Delfin Sanja Vale Čupić.

Code X Croz pod kormilom Darka Hajdinjaka iz JK Neverina su izborili prvo mjesto za Full Moon Night Sprint regati u jedrilici domaće proizvodnje.

Sky Sailing Team iz Slovenije bio je najbrži u Full Moon Day Race Pula - Mali Lošinj. Stotinjak brodova startalo je u Puli u 8 ujutro, a u Mali Lošinj su morali ući do 22 sata.

Plasman prvih 5 ulazaka u cilj u obje regate OPEN:

Regata Full Moon Night Sprint Pula 8nm:

1. CODE X CROZ sa kormilarom Darko Hajdinjak iz Hrvatske
2. SKY SAILING TEAM na VOR 60 Cleansport One iz Slovenije sa kormilarom Marjan Kočila iz Slovenije
3. DSK Sydney 43 gts sa kormilarom Barbora Bchrata iz Slovačke
4. ORCA First 40,7 sa kormilarom Davor Zanini iz Hrvatske
5. ELAYA Elan E5 sa kormilarom Dušan Ušeničnik iz Slovenije

Regata Full Moon Day Race Pula - Mali Lošinj 42nm:

1. SKY SAILING TEAM na VOR 60 Cleansport One iz Slovenije sa kormilarom Marjan Kočila iz Slovenije
2. DSK Sydney 43 gts sa kormilarom Barbora Bachrata iz Slovačke
3. KARPO Elan 450 sa kormilarom Maks Vrečko iz Slovenije
4. CODE X CROZ sa kormilarom Darko Hajdinjak iz Hrvatske
5. ORCA First 40,7 sa kormilarom Davor Zanini iz Hrvatske

"U zadnje tri godine koliko vodim klub kontinuirano radimo i na promidžbi uključivanja svih, a posebno žena u organizaciju programa rada, u posade i kao kormilarke. Sa partnerima organiziramo tečajeve jedrenja, a sada polaganje i C kategorije koju će nekoliko naših članica i položiti.

Na Full Moon Sailing Spectacle među 111 prijavljenih brodova imali smo 10-ak skiperica, 3 potpuno ženske posade koje su se prijavile. Sudjelovalo je ukupno 70-ak jedriličarki na Full Moon regatama. Na brodovima su sudjelovali i djeca i odrasli koji su u međugeneracijskoj timskoj sinergiji hendlali brod boreći se ostvariti što bolji plasman", poručuje predsjednica JK Delfin.

Iz Lovrana, Mošćeničke Drage, Rovinja, Fažane i Pule došli su učesnici revije s batanama, pasarama, gucevima i jedrenjacima, koji su 1. put u Puli zajedrili. Svirala se gitara, mandolina i kuhao brudet na Tartani iz 1927. godine.

Nakon noćne regate u glazbenom programu Jazz Cats, Studio Čarobne frule i spektakularnom nastupu Soulfingers uživalo je otprilike 1000 posjetitelja i sudionika regate. U Malom Lošinju manifestacijski program organizirala je TZ Mali Lošinj.

Izradio se Krokant sa vizualom regate. Krokant se reže mačem i to je ceremonija koja se održava na svim velikim manifestacijama od značaja za Grad, kao i na svečanostima vjenčanja. Predsjednica JK Delfin sa predsjednikom JK Jugo Mali Lošinj mačem je sasjekla Krokant i na taj način otvorila ceremoniju dodjele nagrada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater