gradska knjižnica i čitaonica pula

Radionica za umirovljenike: izrada kratkog autobiografskog filma

| Autor: Glas Istre
(Foto: GKČ Pula)

(Foto: GKČ Pula)


Gradska knjižnica i čitaonica Pula organizira besplatni ciklus radionica izrade kratkog autobiografskog filma namijenjen umirovljenicima koji žele usvajati nove vještine i znanja.

Ciklus se sastoji od tri međusobno povezane radionice koje će se održati u Čitaonici kluba umirovljenika (Giardini 14). Radionice će voditi volonterka Knjižnice Ida Skoko.

Cilj ovog programa jest napraviti vlastiti autobiografski film od 3 minute. U prvom susretu polaznici će upoznati osnove filmskoga jezika te konceptom autobiografskog filma. Kroz razgovor s voditeljicom radionica doći će se do osnovnih interesa svakog polaznika/ce te će ono biti okosnica scenarija. Za sljedeći susret, svaki će polaznik dobiti nekoliko kreativnih zadataka koje će biti potrebno snimiti i donijeti. Na drugom i trećem susretu montirat će se filmovi te nastaviti raditi na individualnom pristupu svakom filmu kroz zajednički razgovor. Rezultat radionice je osobni dokumentarac. Potrebno je posjedovati uređaj za snimanje - mobitel ili kameru. Radionica je volonterskog karaktera.

Sudjelovanje se ne plaća, no zbog ograničenog broja polaznika, prijave su obvezne i to: osobno u Čitaonici kluba umirovljenika, putem e-adrese kup@gkc-pula.hr ili na telefonski broj 052 219 000.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini