Regina M. Castillo

Predstojnica Ureda UNICEF-a u radnom posjetu Puli: Edukacije o prevenciji vršnjačkog nasilja potrebne su i učiteljima i roditeljima

| Autor: Glas Istre
(Foto Grad Pula)

(Foto Grad Pula)


Danas je u Komunalnoj palači održan sastanak o projektima i planovima Grada Pule koji su orijentirani na rad s djecom i mladima, s fokusom na mentalno zdravlje i prevenciju vršnjačkog nasilja.

Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Filip Zoričić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Ivana Sokolov, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Regina M. Castillo i Žana Hinek iz Odjela za prikupljanje sredstava UNICEF-a.

Gradonačelnik je predstavnice upoznao s Programom podrške i savjetovanja u osnovnim školama Grada Pule te o provedbi projekta inkluzivnog Parka grada Graza (suradnja Grada, UNICEF-a i Infobipa).

(Foto Grad Pula)(Foto Grad Pula)

Predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Regina M. Castillo naglasila je kako aktivnosti fokusirane na prevenciju vršnjačkog nasilja moraju obuhvatiti okruženje u kojima djeca i mladi žive, te koliko je bitno sudjelovanje roditelja i djelatnika škola u edukacijama. Osim toga, Castillo je istaknula važnost prepoznavanja obilka nasilja i kod roditelja i kod djece, te je podsjetila da se nasilje premjestilo na društvene mreže i time postalo raširenije.

Obje su UNICEF-ovke predstavile i projekte koji se trenutno provode, a koji se tiču borbe protiv siromaštva, pomoći djeci s teškoćama u razvoju, brizi o mentalnom zdravlju djece te prevencije vršnjačkog nasilja. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of