DAN BORBE PROTIV VRŠNJAČKOG NASILJA

Ustani i progovori! - ružičastom protiv vršnjačkog nasilja

| Autor: Lara BAGAR

Izložbom majica s "ružičastim porukama" koje su oslikali srednjoškolci, Odjel za djecu i mladež Gradske knjižnice i čitaonice u suradnji sa Školom za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu u Puli obilježava Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. U nježnosti ružičaste boje učenici 3.a, 2.e i 1.h su, između ostalog, poručili: Dobrota mijenja svijet, Svaka priča ima svoje ogledalo istine, Stand up, speak out.

Dan ružičastih majica, Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u veljači. Ideja je nastala 2007. godine u Kanadi kada je dječak u znak podrške majci oboljeloj od karcinoma dojke došao u školu obučen u ružičastu majicu zbog čega je doživio izrugivanje i verbalno nasilje. Kolege iz njegovog razreda iskazali su mu potporu odjenuvši se u ružičasto te time upozorili na problem vršnjačkog nasilja u školama.

Voditeljice aktivnosti "ŠTUT ružičasti kut" bile su profesorica Helena Mirković i knjižničarka Željka Kondić Dabo. Svojim zanimljivim uradcima učenici pulske Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu poručuju: Bez ružičastih naočala, poštujmo svačiji senzibilitet i različitosti!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater