na četiri godine

Jednoglasnom odlukom Daliboru Brnosu novi mandat na čelu Županijske lučke uprave Pula

| Autor: Glas Istre
Dalibor Brnos (Arhiva Glasa Istre)

Dalibor Brnos (Arhiva Glasa Istre)


Na današnjoj sjednici Upravnog vijeća, Dalibor Brnos je jednoglasnom odlukom imenovan ravnateljem Županijske lučke uprave Pula za novi četverogodišnji mandat.

U predstavljenom programu rada za naredno razdoblje, Brnos je naglasak stavio na velike investicije poput projekta dogradnje i rekonstrukcije pulskog lukobrana, koji je krajem siječnja kandidiran na program Connecting Europe Facility Europske unije, a čiji se ishod očekuje koncem lipnja. Također, tu je projekt izgradnje četiri objekata na pulskoj rivi, kao i njezino proširenje prema Mandraču. Jednako tako, Županijska lučka uprava Pula bit će uključena u projekt sanacije i rekonstrukcije starog dijela pulske rive, odnosno od ulaza u brodogradilište do Riječkog gata, a kojeg provodi Grad Pula u suradnji s ACI Marinom.

U pripremi je, najavljuje ravnatelj Brnos, i dokumentacija za dogradnju i uređenje   luke Fažana i luke Kuje u Ližnjanu, projekti koji bi se kandidirali na EU fondove. Spomenimo i nastavak povećanja broja komunalnih vezova, na čemu se kontinuirano radi svake godine, a tu su i brojni drugi projekti.

Na raspisan Javni poziv pristigle su dvije prijave, a jedan je od kandidata jučer povukao kandidaturu.


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini