Okončan spor oko objekta u starom kamenolomu Punta Accuzzo

Uklonjena zadnja prepreka za gradnju suhe marine s 1.200 vezova na Monumentima

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Marina Polesana (Snimio Milivoj Mijošek)

Marina Polesana (Snimio Milivoj Mijošek)


Ministarstvo mora prometa i infrastrukture, odnosno predstavnici Lučke uprave Pula u njihovo ime preuzeli su danas od Općinskog državnog odvjetništva u Puli u posjed objekt koji se nalazi u starom kamenolomu Punta Accuzzo na Monumentima. Time je i službeno okončan višegodišnji spor o vlasništvu nad njim, odnosno uklonjena i posljednja prepreka da na prostoru na kojem se nalazi započne gradnja suhe marine u sklopu velikog nautičko turističkog projekta koji tvrtka Kermas Istra realizira u nekadašnjoj vojnoj zoni na sjevernoj strani Pulskog zaljeva.

Suha marina s 1.200 vezova te servisnom bazom i pratećim sadržajima trebala se početi graditi paralelno s morskim dijelom Marine Polesane, no neplanirani problemi onemogućili su investitora da uđe u posjed prostora na kojem je planirana gradnja. Radilo se o području spomenutog starog kamenoloma koji se u projektu naziva zonom Luka 2, za koji su navodni nasljednici posjednika jednog starog objekta koji se nalazi unutar te zone uspjeli nastaviti sudski spor koji je s njim u ime Republike Hrvatske vodilo Općinsko državno odvjetništvo u Puli.

Ta je osoba umrla je 2015. godine i investitor je tad obaviješten da se spor koji je država imala s njom obustavlja, odnosno Ministarstvo pomorstva ih je obavijestilo da je mogu preuzeti. No, pokazalo se da to nije bio kraj preprekama jer su spor preuzeli spomenuti navodni nasljednici i on je tek nedavno okončan pravomoćnim rješenjem temeljem kojeg je doneseno i rješenje o ovrsi ispražnjenjem i predajom nekretnine koje je danas provedeno.

Punta Accuzzo sada je, dakle, u posjedu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te se, nakon što je oni predaju koncesionaru, nakon morskog dijela marine, otočića Katarina, i gradilišta budućeg hotela, uskoro mogu očekivati prve konkretne aktivnosti investitora i na tom dijelu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater