DOMAĆA PREMIJERA

Rakić: Trebamo smanjiti greške koje smo radile protiv Dinama

Obrana će biti ključna, što znači da ćemo trebati bolje spajati blok, a prijem nam mora biti na nivou želimo li da nam funkcionira napad sa sredine, gdje smo izrazito dobre. Usto, trebat ćemo ih što je moguće više "napasti" servisima, rekla je kapetanica Velog Vrha Azra Rakić

| Autor: Ivica CEROVAC
Barbara Kalister i Azra Rakić (Snimio Danilo Memedović)

Barbara Kalister i Azra Rakić (Snimio Danilo Memedović)


Odbojkašice Velog Vrha sezonu u Superligi, svoju drugu u najjačem hrvatskom razredu, otvorile su porazom na gostovanju kod Dinama. Dobro su Velovršanke parirale Zagrepčankama u prvom setu, kojeg su izgubile na razliku, nakon čega su domaće igračice odjurile do "čistih" 3:0.

Četiri primača

- Glupo je sad vaditi se na suđenje, ali prvi set su u konačnici presudile dvije sumnjive lopte koje su otišle na protivničku stranu. Da smo taj set riješile u našu korist možda bi se utakmica totalno drugačije razvila, a i u domaćim su redovima poslije komentirali kako je moglo biti svašta da smo mi povele s 1:0, rekla je Azra Rakić, odbojkašica Velog Vrha. - U nastavku susreta krenule su oscilacije u našoj igri i kako bi popravile jedan segment, pao bi nam drugi. Prijem nam je bio solidan, čemu je zacijelo pomogla činjenica da smo u određenim trenucima na terenu imali četiri primača i mogli smo kombinirati. S druge strane, "škripalo" nam je spajanje bloka i usto smo u drugom i trećem setu počele griješiti na servisu. Što se tiče Eme Mrkić, koja nam se ljetos priključila i ovo joj je bila prva utakmica u najvišem rangu, dobro se snašla. Sigurno joj je bilo malo stresno i trema je vjerojatno postojala, ali to se nije dalo primijetiti.

Put se osjeti

Novu priliku za prve bodove u sezoni Velovršanke će imati danas, kad će u 20 sati ugostiti kaštelansku Ribolu. Kaštelanke su u prvom kolu također poražene, no s obzirom da su igrale protiv zagrebačke Mladosti, veće iznenađenje predstavlja činjenica da su braniteljicama naslova prvaka uspjele "otrgnuti" set.

- Kaštelanke su se prošle sezone pokazale kao nezgodna ekipa, visoka i mlada protiv koje je teško igrati. Sad će biti uigranije za godinu dana, a usto su se i pojačale te nas ne očekuje nimalo lagana utakmica, svjesna je kapetanica Velovršanki, koje su prošle sezone dvaput poražene od Kaštelanki. - Na ruku nam ide činjenica što igramo kod kuće, jer koliko god putovanje bilo dugačko, to se osjeti na terenu. Prvenstveno trebamo biti fokusirane na sebe i smanjiti greške koje smo radile protiv Dinama. Obrana će biti ključna, što znači da ćemo trebati bolje spajati blok, a prijem nam mora biti na nivou želimo li da nam funkcionira napad sa sredine, gdje smo izrazito dobre. Usto, trebat ćemo ih što je moguće više "napasti" servisima.

Saniran parket u dvorani

Dva dana prije odigravanja utakmice, napokon su sanirana oštećenja na parketu dvorane na Velom Vrhu, nastala nakon prošlomjesečnih pljuskova.

- Trebalo je to biti riješeno prije početka sezone, no ako se krov koji propušta ne popravi, sve će se opet ponoviti kod prve kiše. Kako većinu treninga odrađujemo na središnjoj trećini terena, to nam nije predstavljalo preveliki problem, što se ne bi moglo reći kod pripremnih utakmica, koje smo igrale na cijelom terenu. Tad bismo problematični dio ogradile s banerima i igrale, gledajući cijelo vrijeme gdje stojimo i pazeći da se ne zaletimo u krivom smjeru, prisjetila se Rakić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater