ODBOJKA

Pulske superligašice danas gostuju kod Neba, novaka u najjačem razredu: Veli Vrh u Zaprešiću traži prvu pobjedu sezone

| Autor: Ivica CEROVAC
KRENUTI JAKO OD POČETKA I "SLOMITI" PROTIVNICE - Barbara Kalister (Snimio Danilo Memedović)

KRENUTI JAKO OD POČETKA I "SLOMITI" PROTIVNICE - Barbara Kalister (Snimio Danilo Memedović)


U srijedu se igralo treće kolo Superlige odbojkašica, no Veli Vrh nije bio aktivan jer je njegova utakmica odgođena zbog europskih obveza Mladosti. Nisu stoga Velovršanke morale putovati u Zagreb, ali zato će tri dana kasnije krenuti put Zaprešića, gdje ih danas očekuje susret protiv Neba, novaka u najjačem hrvatskom razredu. Prije dvije sezone ove su dvije ekipe nastupale u prvoligaškoj konkurenciji i Velovršanke su slavile u oba međusobna susreta, 3:0 u Zaprešiću i 3:1 u Puli, no svjesne su da će danas nasuprot njih stati poprilično izmijenjena ekipa.

- Nebo se pojačalo pred prošlu sezonu i dodatno ovog ljeta kad su ušli u Superligu te su od one ekipe od prije dvije godine ostale samo četiri igračice. Imaju nisku i brzu tehničarku, a niti ostatak ekipe, koja je spoj mladosti i iskustva, nije im pretjerano visok, ali su zato iznimno borbene. One uvijek ističu kako su im srednjaci ponajbolji dio ekipe, a pošto smo i mi dobre na toj poziciji, bit će zanimljivo vidjeti kako će to izgledati na terenu, rekla je Barbara Kalister, srednji bloker Velog Vrha. - Čeka nas nimalo laka utakmica u kojoj se protivnice neće same predati, već mi trebamo krenuti jako od samog početka i "slomiti" ih. Krajnje je vrijeme da upišemo pobjedu i ne pristajemo na ništa manje, no bez obzira da li ćemo na kraju osvojiti dva ili tri boda, morat ćemo se za njih "potući", svjesne smo toga.

Nebo je u tri uvodna kola upisalo tri poraza bez osvojenog seta, dok je Veli Vrh nakon 0:3 protiv Dinama, u drugom kolu osvojio bod u domaćem ogledu s kaštelanskom Ribolom.

- Protiv Dinama smo imale katastrofalno puno neforsiranih pogrešaka. I Zagrepčanke su puno griješile, ali ni približno toliko kao mi, a usto smo imale i jako malo as servisa. Protiv Kaštelanki je to puno bolje izgledalo, manje smo griješile i bile odlučnije, a ako za nečim žalim, to je što bismo, kao po pravilu, nakon pogođenog asa sljedeći servis promašile. Bila nam je to prva domaća utakmica i osjetio se pritisak, pa je u određenim situacijama izgledalo kao da se nismo uspjele dogovoriti, a usto ni faktor sreće nije bio na našoj strani. Po tko zna koji put u našoj dvorani, protivnice su spašavale lopte jednom rukom ili nogom te bi se one odbile točno tamo gdje treba, dok bi nama takve "picigin" lopte uvijek pale na pod, istaknula je Kalister. - Danas trebamo biti odlučnije na servisu, i to sve od reda. Dobro serviramo, ali ja prva nemam odlučnost da u svakom trenutku pokušam servisom napraviti razliku, već kad je "gusto" odigram ziheraški. U napadu ne trebamo samo igrati na snagu, već malo i na inteligenciju te više koristiti blok-aut, dok blok moramo popraviti, jer smo protiv Kaštelanki previše zatvarale paralelu. Prijem i obrana su nam dobro funkcionirali i neka ostane na tom nivou bit ćemo zadovoljne, a ako se uspijemo još i poboljšati, bit će to odlično.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater