ženska odbojka

Pulske odbojkaške prvoligašice u 13. kolu uvjerljivo stigle do novih bodova

| Autor: Ivica Cerovac
(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)


Uspješno prvoligaško kolo imale su pulske odbojkašice, koje su upisale uvjerljive domaće pobjede nad Cratis Varaždinom, odnosno Zagrebom. Razlika u kvaliteti bila je »debelo« na strani Puljanki, koje su slavile bez izgubljenog seta te tako potvrdile svoje pozicije u »top pet« drugog hrvatskog odbojkaškog razreda.

Prve su na parket izišle odbojkašice Pule i nakon 70 minuta »žive« igre svladale Varaždinke, kojima od prošlog tjedna na klupi sjedi Miodrag Stojaković. Bivši trener šampionskog Poreča svojim debijem može biti zadovoljan, ne toliko igrom jer je vidljivo kako je pred njim puno posla, koliko pristupom kojim su si gošće »kupile« dodatne minute na parketu.

S druge strane, domaći strateg Goran Jovanović imat će dosta toga za zamjeriti svojim igračicama nakon predstave koju su pružile u Pattinaggiju, što najbolje oslikava činjenica da je u naizgled laganoj pobjedi bio primoran u tri navrata pozvati minutu odmora, po jednu u svakom setu. Štoviše, da se Varaždinkama nije u trećem setu »skratila ruka« te su u ključnim trenucima promašile tri servisa, mogle su Puljanke raditi i prekovremeno.

Pristup »lako ćemo« vidljiv je bio već u prvom setu, kad su Puljanke kod 7:4 izgubile pet poena u nizu te »natjerale« svog trenera da pozove time-out. Po povratku na parket, domaća je ekipa na krilima nezadržive Tine Buršić napravila seriju 5:0 i potom odjurila do 25:15.

Slika na parketu nije se promijenila niti početkom drugog seta (6:2), ali kad su se pulske odbojkašice odvojile na »plus šest« (12:6), prebacile su u nižu brzinu i opet je u završnici seta, nakon što su gošće prepolovile zaostatak, morala reagirati domaća klupa.

Bila je to tek naznaka onog što će se dogoditi u trećem setu, u kojem su Puljanke nakon 13:8 stale, omogućivši gošćama da s pet poena u nizu uhvate rezultatski priključak.

Uslijedio je promašeni servis Varaždinki, pa još jedan kod 15:16 i zatim treći kod 22:21, nakon čega su domaće igračice uspjele »iščupati« treći set i zaključiti ovu priču.

Puno manje neizvjesnosti bilo je na Velom Vrhu, gdje se dvoboj između drugoplasirane i pretposljednje ekipe na ljestvici brzo pretvorio u jednosmjernu ulicu. Izborile su Zagrepčanke prva dva poena na susretu, imale potom i 2:3, a onda su Velovršanke osvojile narednih pet poena i lagano privele prvi set kraju (25:13).

Drugog su otvorile sa 7:1, imale potom i 16:4, da bi se kod 19:9 potpuno opustile. Iskoristile su to gošće da naprave seriju 0:7, no brzo su se domaće odbojkašice uozbiljile i mirno privele kraju drugu dionicu (25:18). Treća je donijela malo »kašljucanja« na početku (1:4), da bi kod rezultata 6:7 stigla nova serija 5:0, nakon koje su gošće podigle »bijelu zastavu«. Osvojile su u trećem setu tek 12 poena i nakon 56 minuta »žive« igre Velovršanke su stigle do 11. pobjede u sezoni.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini