Istarski superligaš gostuje u Nedelišću

Uz malo sreće iznenaditi favorita

| Autor: Ivica RADETIĆ
Ivan Dzeba i Ho Jin Leung (Snimio Ivica Radetić)

Ivan Dzeba i Ho Jin Leung (Snimio Ivica Radetić)


Novu odbojkašku sezonu u Superligi rovinjski odbojkaši otvorili su porazom na domaćem parketu od zagrebačke Mladosti, aktualnih prvaka Hrvatske. No, unatoč startnom porazu, rovinjski igrači trenera Aleksandra Gavrilova favoritu iz Zagreba pružili su čvrsti otpor te pružili igru koja ohrabruje za nastavak prvenstva. Doduše, Rovinjci imaju izuzetno težak raspored na početku prvenstva, u prvih pet kola jedini istarski superligaš igra s pet prvoplasiranih momčadi iz prošlogodišnjeg prvenstva.

Kinesko pojačanje

Već danas tako igrače Rovinja čeka teško i neugodno gostovanje u Nedelišću protiv Centrometala, koji je u prvom kolu novog prvenstva dosta lako svladao Marsoniju na gostovanju u Slavonskom Brodu.

Pred gostovanje u Međimurije momčad Rovinja dobila je još jedno pojačanje, u rovinjske redove stigao je kineski primač Ho Jin Leung, koji je već u prijateljskom susretu protiv Kopra pokazao igračku kvalitetu koje će biti od značajne pomoći rovinjskoj momčadi. Ujedno su time rovinjski odbojkaši kompletirali igrački kadar. Inače, Rovinjci su protiv Koprana slavili 3:1 (25:19, 25:13, 18:25, 25:23), a igrali su u sastavu: Sponza, Matić (L), Ličina, Fatorić, Leung, Da Silva, Kovačević, Šetić, Džeba, Šćepanović, Despotović, Pulić.

Nakon tri godine ozljedu koljena sanirao je iskusni Ivan Džeba, koji je uz pojačanja Marka Ličinu i Brazilca Da Silvu Gragu, odigrao zapaženu ulogu protiv zagrebačke Mladosti.

- Moram naglasiti da smo i pored poraza pred našim navijačima protiv Mladostaša pokazali dobru i povezanu igru, djelovali dosta sigurno, kako na prijemu, tako i u bloku na mreži - ističe Ivan Džeba.

Uigravanje

- Za početak možemo biti u potpunosti zadovoljni jer u svakom setu, do sredine seta, bili smo izjednačeni i ravnopravni protivnik jednoj od najboljih momčadi u državiKoliko imamo težak raspored u prvih šest kola, kad čak četiri puta gostujemo, toliko je dobro da se u ovako pojačanom sastavu dodatno uigramo kroz jake susrete. Respektiramo protivnike, ali vjerujem, ako je suditi po dolascima na trenige, radu i zalaganju, moći ćemo se polako nositi sa svakim protivnikom. Atmosfera je na zavidnoj visini, uigranost postepeno hvatamo i na dobrom smo putu da će se u Rovinju gledati dobra i kvalitetna odbojka. Na današnje gostovanje idemo u kompletnom sastavu, Centrometal je jači u odnosu na prošlu sezonu kad su bili četvrti i igrali Ligu za prvaka. Već nekoliko godina igraju u kompletnom sastavu i pogotovo kod kuće su čvrsta momčad i teško ispuštaju bodove. Mi nemamo što izgubiti, domaćin je favorit, ali nastojat ćemo i njima pružiti što čvršći otpor. Nikad se ne zna, možda se i nama nasmješi malo sreće - zaključio je rovinjski primač Ivan Džeba.

Utakmica Centrometal - Rovinj igra se sa početkom u 19 sati u Nedelišću.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini