Fažana i Žal borit će se za četvrto mjesto u Prvoj hrvatskoj ligi

"Žalovke" u posljednji turnir ulaze bez ekipne pobjede

| Autor: Ivica Cerovac
Ema Mrkić i Ana Šverko (Arhiva Glasa Istre)

Ema Mrkić i Ana Šverko (Arhiva Glasa Istre)


Okončan je drugi turnir Prve hrvatske lige u odbojci na pijesku. Nakon četiri kola odigrana u Puli, u Zagrebu ih je u dva dana odrađeno čak sedam, a konačni rasplet prvenstva uslijedit će 5. i 6. kolovoza u Čakovcu, gdje će se odigrati tri završna kola. Istarski predstavnici trenutačno zauzimaju šesto (Fažana) i sedmo mjesto (Umag) u muškoj konkurenciji, dok će se kod odbojkašica sve razriješiti u Čakovcu, jer završni turnir bodovno poravnate dočekuju tri ekipe - Siget, Žnjan i Jarun.

Fali drugi par

Četvrto mjesto, s četiri boda zaostatka za vodećim tercetom, zauzima Fažana, dok petoplasirani Žal iz Banjola na svom kontu ima jedan bod manje od najbližeg susjeda. Nakon deset uzastopnih remija, »žalovke« su u 11. kolu upisale prvi poraz od splitskog Žnjana, u susretu u kojem su Emu Mrkić i Anu Šverko potpisale prvu ovogodišnju kapitulaciju.

- Uzvratile su nam Splićanke za naših deset pobjeda u prijašnjih deset međusobnih susreta. Od Eme i mene se uvijek očekuje da donesemo bod te se zna stvoriti pritisak pod kojim nekad malo popustimo, ali ovom prilikom on nije bio uzrok porazu, već jednostavno umor. Nas dvije smo među rijetkim igračicama koje smo u Zagrebu odigrale sve susrete i bio nam je to sedmi susret u dva dana. Ostale ekipe imaju puno veći izbor igračica u rosteru te mijenjaju parove, a mi smo morale igrati sve, pa nam je završnici trećeg seta počela padati koncentracija. - rekla je Ana Šverko.

Za Šverko je to bio prvi poraz na ovogodišnjem prvenstvu Hrvatske, dok je Mrkić upisala drugi.

- Fali nam drugi par i morale smo u vatru baciti mlađe cure, no one su još uvijek premlade i teško im se nositi sa seniorskim ekipama. Što god naprave mlađe suigračice, bit će odlično, jer ovi im susreti prvenstveno služe da steknu potrebno iskustvo i kroz koju godinu njihovi će rezultati sigurno biti puno bolji, uvjerena je Šverko.

Neizvjestan derbi

- Kako smo zaredale s remijima i na ljestvici ne stojimo najbolje, pokušale smo se nas dvije »raspariti« i tako stići do prve pobjede. Kao idealan protivnik da to napravimo činila nam se Opatija, jer ona nema jedan izrazito dobar par koji odskače, već su im sve cure podjednake. Namjera je bila dobra, ali rezultat je ostao isti pa smo se potom vratile na staro te smo Ema i ja odigrale zajedno preostale susrete, kaže »žalovka«.

Za razliku od »žalovki« koje će u Čakovcu tražiti prvu klupsku pobjedu, Fažanke će na završni turnir stići s dvije.

- Fažana se jako dobro nosi, pogotovo Dorotea Ćosić i Iva Ivanović koje su, poput Eme i mene, odigrale sve susrete. One su jako dobar par, protiv kojeg moraš biti sto posto unutra ako ih želiš pobijediti. Mi smo u tome uspjele, ali bila su to dva neizvjesna seta u kojem su nam dogurale do 19 i 17 poena. Drugi fažanski par je nešto slabije odigrao, ali pritom su se cure dosta mijenjale te sigurno nisu toliko uigrane kao Dorotea i Iva, istaknula je Šverko. - Stalno smo bile na terenu te dečke nisam stigla previše pratiti. Pogledala sam nešto Fažance koji su se odlično borili i protiv onih najboljih. Malo po malo sve to bolje izgleda te su počeli upisivati i pobjede, a na ruku im sigurno ide činjenica da mogu igrati opušteno jer kod odbojkaša, za razliku od odbojkašica, nitko ne ispada iz lige.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum