ODBOJKA NA PIJESKU

Ema Mrkić i Ana Šverko nastavile nizati pobjede

| Autor: Ivica CEROVAC
Ema Mrkić i Anja Šverko (Arhiva Glasa Istre)

Ema Mrkić i Anja Šverko (Arhiva Glasa Istre)


Uz nastup po osam klubova u muškoj i ženskoj konkurenciji, u Zagrebu je održan drugi turnir Prve hrvatske lige u odbojci na pijesku. Čast istarskog »pjeskaštva« branili su Žal iz Banjola i Fažana kod odbojkašica te Umag i Fažana kod odbojkaša, koji su nastavili putem kojim su krenuli na prvom turniru u Puli. Šest pobjeda što su ih u isto toliko susreta upisale Dorotea Ćosić i Iva Ivanović držale su odbojkašice Fažane u »gornjem domu« prvoligaške ljestvice, no njihova prva dva poraza donijela su debitantu u najjačem razredu prve dvije »nule«. I protiv Sigeta, i protiv Žnjana, Ćosić i Ivanović su osvojile prvi set, ali u konačnici su morale čestitati na pobjedi Emi Čuček i Valentini Vrbanc (21:14, 19:21, 9:15), odnosno Lei Rašić i Lucijani Terze (21:16, 16:21, 8:15). Poraz od Sigeta nisu uspjele spriječiti Aleksandra Milinović i Sandra Rojnić, od kojih su bolje bile Lorena Bosnar Zelenika i Jurja Vlašić (13:21, 16:21), dok je protiv Žnjana Milinković zaigrala u paru s Azrom Rakić te izgubila od Mirne Bečić i Ane Glavinović (13:21, 12:21).

Uslijedio je istarski derbi protiv Žala u kojem su Ćosić i Ivanović odlično parirale Emi Mrkić i Ani Šverko, ali to nije bilo dovoljno niti za počasni set (19:21, 17:21), nakon čega su bod Fažankama donijele Milinović i Rakić, koje su svladale Miju Herceg i Niku Topalović (21:11, 21:11). Niz od tri poraza Ćosić i Ivanović su prekinule protiv Opatije, svladavši Valentinu Devčić i Andreu Koraca (21:19, 21:8), no Deborah Bertagia i Sandra Rojnić nisu uspjele ugroziti Andreu Šahinović i Miju Volarić (18:21, 13:21), pa je tako Fažana i u tom susretu stigla samo do boda.

»Žalovke« i dalje guraju po starom, odnosno Mrkić i Šverko nastavljaju nizati pobjede. U susretu s dvije ponajbolje hrvatske ekipe još su jednom potvrdile svoju nedodirljivost u hrvatskim okvirima te protiv Jaruna lakoćom svladale Emu Banić i Leu Kalinić (21:10, 21:9). Puno je neizvjesnije bilo protiv Sigeta, u kojem su im Lorena Bosnar Zelenika i Jurja Vlašić »otrgnule« prvi set u prvenstvu, no Mrkić i Šverko su još jednom pokazale koliko su jake u glavama i stigle do nove pobjede (21:23, 22:20, 15:13). Podrška mladih suigračica izostala je i ovom prilikom, pa tako u susretu s Jarunom Majda Delimehić i Barbara Kalister nisu uspjele parirati Miji i Jeleni Ninčević (10:21, 4:21), a sličan rasplet viđen je i u ogledu sa Sigetom gdje je Delimehić zaigrala s Mijom Herceg te izgubila od Eme Čuček i Valentine Vrbanc (5:21, 12:21).

U konkurenciji odbojkaša Fažanci su zagrebački turnir otvorili s pobjedom i remijem, no onda su upali u »crnu rupu« i nanizali tri poraza, od zagrebačkog Sigeta, Opatije i splitskog Žnjana, tri najkvalitetnija hrvatska kluba.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater