ODBOJKA NA PIJESKU

Istarski klubovi predstavili se u odličnom svjetlu na Valkanama

Ema Mrkić i Ana Šverko su upisale četiri pobjede te potvrdile da su trenutno najjači hrvatski par i od njih očekujem da dobiju sve utakmice u prvenstvu. Drugi par će se malo "šlepati" i pritom mi je želja davati priliku mlađim curama kako bi se oprobale u jačoj i starijoj konkurenciji, pa i po cijenu lošijih rezultata, rekla je alfa i omega Žala iz Banjola

| Autor: Ivica CEROVAC
OČEKUJU SE SVE POBJEDE U PRVENSTVU - Ema Mrkić (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

OČEKUJU SE SVE POBJEDE U PRVENSTVU - Ema Mrkić (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Okončan je prvi turnir Prve hrvatske lige u odbojci na pijesku, odigran na pulskim Valkanama. Nastupilo je po osam klubova u muškoj i ženskoj konkurenciji, koji su odradili četiri uvodna kola i najavili neizvjesnu borbu za naslov prvaka. Posebno je to izraženo kod odbojkašica, koje će drugo okupljanje u Zagrebu dočekati sa sedam ekipa stisnutih unutar tri boda. U tom društvu nalaze se i oba istarska predstavnika, prvoligaški debitant Fažana koja je vikend okončala s pet bodova na svom kontu, jednim više od "kralja remija" Žala, koji je sva četiri svoja susreta okončao rezultatom 1:1.

Limiti mladih

- Očekivala sam takav rezultat jer smo na prvom okupljanju igrale protiv najjačih klubova, priznala je Erika Drviš, "alfa i omega" kluba iz Banjola. - Ema Mrkić i Ana Šverko su upisale četiri pobjede te još jednom potvrdile da su u ovom trenutku najjači hrvatski par i od njih očekujem da dobiju sve utakmice u prvenstvu.

Drugi par će se malo "šlepati" na njih i pritom mi je želja davati priliku mlađim curama kako bi se oprobale u jačoj i starijoj konkurenciji, pa i po cijenu lošijih rezultata. Kad gledaš sa strane nemaš osjećaj koliko je netko bolji i jači od tebe, sve dok ne odigraš protiv njega. Bit će im to ogromno iskustvo koje će im pokazati da mogu još puno napredovati, a sigurno će pritom upisati i poneku pobjedu, prvenstveno u susretima protiv najslabijih klubova koji nam slijede u naredna tri kola.

Mlade cure imaju svoje limite, svjesna sam toga, ali sam isto tako i uvjerena da ćemo prvenstvo završiti među četiri najbolja kluba.

Uz uigrani dvojac Mrkić i Šverko, drugi par se mijenjao iz kola u kolo. Najstandardnija je pritom bila Barbara Kalister, koja je odigrala tri susreta s tri različite suigračice, da bi u četvrtom Drviš "uparila" dvije osnovnoškolke, Majdu Delimehić i Miju Herceg.

- Kalister se tek pred godinu dana počela baviti odbojkom na pijesku i sada to već puno bolje izgleda, no ona u dvorani igra srednjeg blokera i prijem joj je lošija strana i morat ćemo puno raditi po tom pitanju, svjesna je Drviš.

Gdje te ljubav prema ovom sportu može dovesti najbolji je primjer Tin Ivanović, koji je devet godina nakon svog prvoligaškog nogometnog debija za Istru 1961, odigrao i svoje prve prvoligaške utakmice u odbojci na pijesku. Suigrač mu je bio Matija Šćepanović i ta nogometno-rukometna kombinacija je izgubila sva tri pulska susreta, ali ti porazi nisu doživljeni kao smak svijeta.

Svega fali

- Svega nam fali, iskustva, znanja, tehnike i kvalitetnih treninga. Puno je tu stvari koje još trebamo naučiti i onda ćemo možda biti konkurentni, a usto smo u Puli igrali protiv ozbiljnih igrača, reprezentativaca u dvorani i na pijesku. Odlični su to odbojkaši, kojima realno ne možemo konkurirati, ali s vremenom možda uspijemo doći na razinu gdje ćemo "zapapriti" nekome, rekao je Ivanović.

- Prva dva susreta protivnici su nam bili vrh lige, dok su nam u trećem bili malo niže kvalitete, ali i dalje su to dečki koji znaju igrati te su nas oba seta dobili na razliku. Radili smo greške koje nismo trebali, što opet dolazi s neiskustvom i na kraju nisam tužan. Ovo nam je bilo prvi put da igramo na ovom nivou i porazi nas sigurno neće uzdrmati. Naprotiv, sljedeće utakmice odigrat ćemo s puno manje stresa i s puno više povjerenja u vlastite snage i mogućnosti.

Fažanci su na prvom turniru upisali dva remija i dva poraza, dok njihove klupske kolegice u svojoj debitantskoj sezoni još nisu osjetile gorčinu poraza, a Tinova sestra Iva Ivanović je, u paru s Doroteom Ćosić, imala stopostotan učinak.

- Mene su u odbojku "povukle" sestre, Iva i Nina, no nisam jedini nekadašnji perspektivni nogometaš koji je završio u ovom sportu, jer je tu i Stefano Ljubešić. Iva nam je svima šefica u klubu, s njom nema šale i svi je slušamo. Definitivno imamo od nje što naučiti, vidjelo se to i po rezultatima koje su cure ostvarile. Za razliku od nas, one jako lijepo igraju i odlično su se snašle, dok će nama porazi koje smo upisali biti dodatni motiv da na sljedećem okupljanju budemo bolji. Morali smo vidjeti da bismo znali gdje smo i što smo te nam je ovaj pulski vikend dao do znanja da možemo igrati na ovom nivou, zaključio je Ivanović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini