ODBOJKA

Odbojkašice Velog Vrha upisale novi poraz u Superligi, "jubilarni" deseti uzastopni

| Autor: Ivica CEROVAC
NASTAVLJEN NEGATIVNI NIZ - Nelli Ćopić i Nikolina Fabris (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

NASTAVLJEN NEGATIVNI NIZ - Nelli Ćopić i Nikolina Fabris (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Odbojkašice Velog Vrha upisale su na gostovanju kod Splita novi poraz u Superligi, "jubilarni" deseti uzastopni. Nakon što su uvodna dva seta lagano otišla na stranu domaće ekipe, igračice trenerice Tatjane Tonković su se trgnule i treći set riješile u svoju korist, no potpuni povratak u susret je izostao.

Dovele su se tako u jako teško situaciju, jer su splitska Brda iznenađujuće slavila na gostovanju kod kaštelanske Marine bez izgubljenog seta, pa su Velovršanke ostale "zakucane" na dnu ljestvice i dva kola prije kraja regularnog dijela sezone nalaze se na korak od ispadanja iz najjačeg razreda hrvatske ženske odbojke.

Početak susreta nije izgledao loše za odbojkašice Velog Vrha, koje su startnih 2:0 pretvorile u 2:5 te potom kod rezultata 7:6 osvojile četiri poena u nizu i tu razliku održavale do 11:14.

Onda je krenuo slobodni pad kojeg niti izmjene, niti dvije minute odmora, nisu uspjele zaustaviti. Od narednih 17 poena, Splićanke su osvojile 14 i zaključile prvu dionicu u svoju korist, ali nisu potom u istom ritmu nastavile u drugoj te su im Puljanke disale za vratom do 12:10. No, onda je uslijedio deja vu prvog seta, potpuni raspad u igri Velog Vrha i domaća ekipa je napravila seriju 7:0 te potom odjurila do 25:12.

Situacija na parketu nije se promijenila niti početkom trećeg seta (7:2), a onda je uslijedilo buđenje Velovršanki koje su kod 9:5 osvojile pet poena u nizu, da bi potom kod 13:12 uslijedila prijelomna 0:6 serija i nakon 21:25 ušlo se u četvrti set. On je bio neizvjestan samo do 7:8, nakon čega su Splićanke osvojile narednih sedam poena i nedugo zatim se odvojile na "plus devet" (19:10). Uspjele su se gošće iz Pule u samoj završnici primaknuti na "minus dva" (22:20), ali potom su osvojile još samo jedan poen i bodovi su ostali u Splitu.

Utakmica 20. kola Superlige odbojkašica: Split - Veli Vrh 3:1 (25:17, 25:12, 21:25, 25:21). SC Poljud. Gledatelja: 50. Suci: Dinko Ninić i Ivica Špadina (oba Šibenik).

SPLIT: Ćubelić, Burazer, Garac, Višković, Perković, Kelić, Terze, Tabak, Burilović, Lijić, Zubanović (L), Baričević.

VELI VRH: Ćosić, Lukežić, Rakić, Terlević, Ivanović, Mrkić, Žarković (L), Fabris, Šverko, Kalister, Ćopić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini