ODBOJKA

Istarski superligaš poražen na gostovanju u Splitu. Rovinjci poveli, pa propustili treći i četvrti set  

Split - Rovinj 3:1 (23:25, 25:16, 25:23, 25:21). Prava drama bila je u četvrtom setu, u kojem su igrači Rovinja dobrom obranom izgradili prednost (19:16 i 21:17). No, upali su Rovinjci u krizu i izgubili meč

| Autor: Ivica RADETIĆ
POSUSTALI U FINIŠU - Vito Poropat i Gianluca Sponza (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

POSUSTALI U FINIŠU - Vito Poropat i Gianluca Sponza (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Zanimljiv susret u Splitu bolje otvaraju Rovinjci, koji su poveli 7:4 i 12:9 na serviranje Vita Poropata i Milića. No, brzo su se domaći trgnuli i uspjeli doći do poravnanja u trenucima kada je servirao Ćosić.

Poslije dosta izjednačene igre i velikog broja poravnanja, dobrim prijemom Rovinjci ipak uspijevaju stvoriti dostatnu razliku i prilikom serviranja Milića i Kovačevića poslije 27 minuta igre igrači trenera Gavrilova osvajaju prvi set.

No, posložili su Splićani svoje redove u drugom setu u koji ulaze odmah s prednošću koju održavaju (5:3, 11:7), dok igrači Rovinja ne uspijevaju na vrijeme blokirati razigranog domaćina koji poravnava rezultat u setovima.

Nakon 3:3 u trećem setu igrači Splita odvojili su se na 3-4 poena prednosti, ali na serviranje Aleksandra Fatorića Rovinjci dolaze na minimalan zaostatak (11:10) i drže se u igri za treći set sve do 21:21, kada čak prelaze u vodstvo. Međutim, na servis Ćosića Splićani preokreću rezultat i osvajaju treći set.

Drama u četvrtom

Prava drama bila je u četvrtom setu, u kojem su igrači Rovinja imali vodstvo 7:4 na serviranje Janka, kojeg je, pak, svojim serviranjem anulirao Gudelj te poravnao rezultat na 8:8. Potom se rezultat dosta vremena lomio, ali Rovinjci dobrom obranom Vite Poropata, Sponze i Milića uspijevaju izgraditi prednost (19:16 i 21:17).

No, Dell Orco u dva navrata u kratko vrijeme prisiljava Gavrilova na minutu odmora, a serijom oštrih servisa Barić čini preokret i Rovinjci upadaju u krizu te mogu žaliti za povoljnim rezultatom. Nakon 97 minuta uzbudljive i neizvjesne utakmice domaćini osvajaju zlatne bodove za bijeg iz opasne zone.

Utakmica 20.kola Super lige Split – Rovinj 3:1 (23:25, 25:16, 25:23, 25:21). Dvorana SC Poljud. Gledatelja: 100. Suci: Ivica Špadina i Dinko Ninić (oba Šibenik).

SPLIT: Barić, Omašić, Klisović, Kozlica, Dell Orco, Glaurdić, Mrduljaš, Ćosić, Matijaca, Doljanin, Mandić-Braović (L).

ROVINJ: Sponza, Milić, Matić (L), An. Fatorić, R. Poropat, Al. Fatorić, Janko, V. Poropat, Preden, Kovačević, Despotović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of