Rovinjski superligaš ipak slabiji od zagrebačke Mladosti

"Kanarinci" bez izgleda protiv favorita

Rovinj - Mladost 0:3 (15:25, 13:25, 17:25). Rovinj se dosta mučio u igri, a znajući da su im "kanarinci" prošle sezone otkinuli set, "mladostaši" su odigrali maksimalno angažirano i ništa nisu prepuštali slučaju

| Autor: Ivica RADETIĆ
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Utakmica 19. kola Super lige Rovinj - Mladost 0:3 (15:25, 13:25, 17:25). Dvorana Gimnasium. Gledatelja: 120. Suci: Mihael Bišćan (Pula), Ana Stipaničev Matečić (Rijeka).

ROVINJ: Sponza, Milić, Matić (L), An. Fatorić, R. Poropat, Al. Fatorić, Šetić, Janko, V. Poropat, Kovačević, Despotović.

MLADOST: Repek, Jakoliš (L), Grbavica, Stevanović, Ivić, Vaško, Pervan (L), Ecker, Gajić, Dolgoplov, Jakopec, Stanković, Zeljković, Cvanciger.

Mučenje na prijemu

Od samog početka susreta gosti iz Zagreba, koji su bili izraziti favorit, nametnuli su dobru povezanu igru, dok su se "kanarinci" (u sastavu: Milić, Sponza, Al. Fatorić, Janko, V. Poropat, Kovačević i libero Matić) dosta mučili, pogotovo na prijemu i bloku na mreži. Igrači Mladosti brzo su poveli 6:2, a nije pomogla niti minuta odmora trenera Gavrilova jer gosti nastavljaju s oštrim serviranjem i pogotovo visokim skokom na mreži, što im je bilo dostatno za osvajanje poena s obzirom da ih je bilo teško blokirati. Poslije vodstva mladostaša 19:12 Stanković serviranjem pridonosi da nakon 19 minuta igre gosti dobivaju prvi set.

Znajući da im je Rovinj prošle sezone otkinuo jedan set, ovaj susret odigrali su "mladostaši" maksimalno angažirano i ništa nisu prepuštali slučaju niti u drugom setu. Rovinjski igrači uspijevaju anulirati zaostatak 0:2, ali na servis iskusnog Dogoplova gosti knjiže devet poena. Pokušavali su Rovinjci preko Aleksandra Fatorića, Kovačevića i kapetana Vita Poropata učiniti nešto više, no "lukavi" gosti njihove udarce na vrijeme su blokirali i dopustili su domaćima da osvoje samo 13 poena.

Tračak nade

Na serviranje Vite Poropata u trećem setu poveo je Rovinj 3:1, u tim trenucima uspijevali su domaći posložiti svoju igru, čak i u trenucima ravnopravne igre (6:6). Tračak nade ukazao se na serviranje Milića (8:6, 10:8, kad je na terenu bila postava Šetić, Al. Fatorić, Despotović, Kovačević, Milić i libero Matić). No, za poravnanje i preokret rezultata pobrinuo se servisima Jakopec, kad Gavrilov traži novu minutu odmora, no to nije usporilo goste da učine seriju od četiri poena. Nakon vodstva gostiju 10:14 s nekoliko izmjena trener Gavrilov uspijeva smanjiti na svega poen zaostatak Rovinjaca, ali kad se ponovo pojavio na serviranju Dolgoplov brzo je prednost rasla. U sam finiš trećeg seta "mladostaši" ubacuju u petu brzinu i poslije ravnih sat vremena gosti odnose sigurnu pobjedu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of