ODBOJKA

Velovršanke uvjerljivo poražene u derbiju začelja Superlige. Raspoložene Splićanke protutnjale kroz Pulu

Veli Vrh - Brda 0:3 (20:25, 11:25, 18:25). Na krilima Tee i Brune Ane Vranković, kćerki bivšeg košarkaškog reprezentativca Josipa Vrankovića koje su osvojile tek dva poena manje od kompletne domaće ekipe, gošće su se primakle Puljankama na samo dva boda zaostatka i najavile neizvjesnu borbu za ostankom u najjačem rangu

| Autor: Ivica CEROVAC
OSTANAK DOVEDEN U PITANJE - Nelli Ćopić i Barbara Kalister (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

OSTANAK DOVEDEN U PITANJE - Nelli Ćopić i Barbara Kalister (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Odbojkašice Velog Vrha ostvarile su novi poraz, sedmi uzastopni u Superligi. Ovaj ima posebnu težinu, jer je upisan na domaćem parketu u derbiju začelja od Brda, ekipe koju su jesenas svladale u Splitu, vrativši se u život nakon što su izgubile prve dva seta. Ovom prilikom Velovršanke nisu bile ni blizu ponavljanja tog rezultata i sat vremena bio je dovoljan Splićankama da stignu do uvjerljivog trijumfa.

Na krilima Tee i Brune Ane Vranković, kćerki bivšeg košarkaškog reprezentativca Josipa Vrankovića koje su osvojile tek dva poena manje od kompletne domaće ekipe, gošće su se primakle Puljankama na samo dva boda zaostatka i najavile neizvjesnu borbu za ostankom u najjačem rangu.

Početak susreta donio je rastrganu igru u kojoj su se poeni osvajali u serijama. Na četiri pulska, Splićanke bi odgovorile istom mjerom i tako se došlo do rezultata 10:10, a onda su gošće posložile svoje redove, dok je u domaćim i dalje puno toga "škripalo" i to se osjetilo na rezultatu. Odvojila su se Brda na "plus četiri" (12:16), uspio se Veli Vrh vratiti na "minus jedan" (20:21), no onda je uslijedila pravovremena minuta odmora i kad se igra nastavila, naredna četiri poena, a s njima i prvi set, otišli su na splitsku stranu.

Ta završnica donijela je posljednju neizvjesnost u ovom susretu, koji se u naredna dva seta pretvorio u jednosmjernu ulicu.

Splićanke su u napadu bile neumoljive, dok su u obrani blokom "ubile" Puljanke, kojima na ruku nije išao niti nesiguran prijem, nakon kojeg je teško bilo organizirati suvisli napad. Previše se "balona" prebacivalo preko mreže, a onda bi uslijedila neobranjiva kontra i gostujući poeni su se samo nizali.

U drugom setu su Splićanke tako od 5:7 odjurile do 6:18, a sve nedoumice još su brže bile riješene u trećem, kojeg su otvorile s 4:16 i potom mirno privele susret kraju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini