ODBOJKA

Velovršanke u nastavak sezone krenule s tri poraza. Dorotea Ćosić: "Ako ne želimo da ispadnemo iz lige, trebamo se uozbiljiti"

| Autor: Ivica CEROVAC
DIVI SE MIRNOĆI TRENERICE - Dorotea Ćosić (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

DIVI SE MIRNOĆI TRENERICE - Dorotea Ćosić (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


I na drugom susretu što su ga u 2023. godini odigrale u svojoj dvorani, odbojkašice Velog Vrha skupljale su poene na kapaljku. Nakon 39 osvojenih protiv Dinama, u ogledu s Mladosti osvojile su jednog manje i poslije nepunih sat vremena igre čestitale Zagrepčankama na zasluženoj pobjedi. Bio je to očekivani rasplet dvoboja dvije po kvaliteti poprilično oprečne ekipe, u kojeg su usto Velovršanke ušle s unaprijed podignutom bijelom zastavom.

Razbile ih serve

- Uvijek se može nešto više napraviti, ali ne u slučaju kad u utakmicu uđemo s razmišljanjem kako su protivnice prejake i da protiv njih nemamo što tražiti. Treba se ući bez respekta, jer to je sport i u njemu se svašta znalo događati, a premda su "mladostašice" kvalitetne i utrenirane, one su i jako mlade te je to jedan od segmenata kojeg smo mogle iskoristiti.

Nije ovo Mladost kakva je nekad bila, niti su protiv nas zaigrale s najjačom ekipom te se moglo puno više napraviti od ovog što smo mi ostvarile, smatra Dorotea Ćosić, srednji bloker Velog Vrha. - Dobre su, "razbile" su nas servama i tako nam odmah spustile moral, ali i ova je utakmica potvrdila da nas rijetko kada druga ekipa dobije, već uglavnom mi same sebe pobijedimo.

Ostao je tako Veli Vrh na tri pobjede upisane jesenas, dok je direktni konkurent Nebo u tri susreta odigrana u 2023. godini, uz set koji je otrgnuo "mladostašicama", svladao Kelteks i Split te se probio na desetu poziciju na ljestvici, potisnuvši Velovršanke na pretposljednju. Upravo će te dvije ekipe u subotu odmjeriti snagu u Puli.

- Kad su shvatile da im gori pod nogama, cure iz Zaprešića su se uozbiljile i prestigle nas, a možda nas to potakne da se i mi malo pokrenemo. Kad smo na sigurnim pozicijama, onda sve nekako olako prihvaćamo, a to nije sportski mentalitet i tako se ne može razmišljati. Sad ćemo se valjda uozbiljiti, ako ne želimo da ispadnemo iz lige, istaknula je Ćosić.

- Trebat ćemo se dobro pripremiti za subotu, ali uzalud nam svi treninzi ako mentalni sklop na početku utakmice na bude čvrst kod svake cure. Ako samo kod jedne ne bude funkcionirao kako treba, to neće na dobro izići. Vjerujem da ih možemo pobijediti, a hoćemo li u tome i uspjeti, znat ću već na zagrijavanju.

Fali više odlučnosti

Po tri dosad odrađene utakmice u 2023. godini, vidljivo je da se Velovršanke traže na više pozicija, ponajviše na onoj libera gdje odlazak Carle Stošić u Dinamo trenerica Tatjana Tonković pokušavati nadomjestiti kombinirajući Saru Terlević i Doriu Miletić.

- Obje su dobre igračice, ali Terlević je imala dugu pauzu, a Miletić je još mlada i neke su joj lopte prejake. Svaka je bolja u nekom segmentu, pa je na početku Sara primala servise, a Doria igrala obranu, da bi potom zamijenile uloge, otkrila nam je Ćosić. - Bilo kako bilo, moramo se skupiti da na terenu ne izgledamo kao raštimani orkestar koji čine šest-sedam individua, već da ličimo na ekipu.

U igri nam treba više odlučnosti i moramo "poginuti" za svaku loptu, a ne da čekamo da nam padne u ruke kao poklon od Djeda Božićnjaka. Nama se zna dogoditi da nakon lošeg prijema pustimo tehničarku da se "ubije" za loptu, umjesto da je odigra ona koja joj je najbliža i puno bi lakše stigla do nje. U tim se trenucima divim mirnoći naše trenerice, ja bih na njenom mjestu podivljala.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of