ODBOJKA

Nakon domaćeg poraza od Dinama, Velovršanke u subotu gostuju kod kaštelanske Ribole

| Autor: Ivica CEROVAC
NAPAD JE LAKŠI NAKON DOBROG PRIJEMA - Azra Rakić (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

NAPAD JE LAKŠI NAKON DOBROG PRIJEMA - Azra Rakić (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Odbojkašice Velog Vrha krenule su u 2023. godinu domaćim porazom od Dinama, najuvjerljivijim od devet što su ih dosad upisale ove sezone. Tek 39 osvojenih poena definitivno je puno manje od onog što su Velovršanke očekivale na startu drugog dijela prvenstva, ali za nešto više, trebala je i njihova predstava biti puno kvalitetnija.

Katastrofalan nastup

- Odigrale smo lošu utakmicu, nije krila Azra Rakić, kapetan Velog Vrha. - Prijem nam nije funkcionirao, a bez prijema se na ovoj razini odbojke ne može ništa napraviti. Od njega sve kreće i kad je on loš, na njega se nadoveže i sve ostalo, od bloka i napada, do servisa. Baš nam ništa nije išlo od ruke i svaki segment bio nam je katastrofalan. S druge strane, igrale smo protiv Dinama koji je okupio finu ekipu s našom dojučerašnjom suigračicom Stošić na poziciji libera, no mi smo bile toliko loše da je s njihove strane to izgledalo i puno bolje, nego što je zapravo bilo.

Nije da smo mi na tom susretu očekivale pobjedu jer smo bile svjesne njihove kvalitete, ali smo sigurno očekivale da će to sve skupa biti mnogo bolje. Nije problem izgubiti, ali trebale smo više pokazati, neovisno o tome kakav bi bio krajnji rezultat.

Velovršanke su tijekom zimske stanke osnažile svoje redove, a kako pritom nisu odigrale niti jednu prijateljsku utakmicu, bile su svjesne da će se neuigranost osjetiti. No, u njoj ne žele tražiti alibi za lošu predstavu koju su pružile.

- Ako nam se već ovako nešto trebalo desiti, definitivno je bolje da je to bilo odmah na samom startu, nego pred kraj kad možda budemo u borbi za ostanak. Znale smo da nam je raspored težak, s tri iznimno zahtjevne utakmice na početku i nekako smo fokusirane na četvrto kolo kad nam dolazi Nebo, jer nikako ne možemo prežaliti poraz u Zaprešiću u prvom dijelu sezone.

On nas još uvijek boli, naročito trenericu, jer nam je to bila najlošije odigrana utakmica u sezoni, do ove s Dinamom, istaknula je Rakić. - Lijepo smo se popunile u ovoj pauzi, nikad nas nije bilo više na treninzima i stvarno se odlično radi, a konkurencija je dovela do toga da i svaka igračica daje više od sebe, jer se treba izboriti za mjesto u početnoj postavi. Usto, tu je sada i Miša Karpolj koji nam puno pomaže, donio je nešto novo te ne mogu reći da smo "poletjele", ali nas je sve to skupa malo i ponijelo. Zaletjele smo se, ali sad smo postale svjesne da se ništa ne može napraviti preko noći i da su dva tjedna što smo se spremale za ovu utakmicu premalo da bi se vidjela neka razlika.

Fokusiranje na prijem

Ta bi razlika mogla biti primjetnija u subotu, kad Velovršanke gostuju kod kaštelanske Ribole, ekipe koja ih je jesenas u Puli svladala u ruletu petog seta.

- Ne želim ništa prognozirati, ali normalno da se nadam kako ćemo na terenu bolje izgledati. Utakmica s Dinamom bila nam je dobra škola i tako nešto nam se više ne smije ponoviti. Vjerujem i da neće, jer smo tjedan dana više na okupu, vidjele smo kako skupa dišemo na terenu i to bi se trebalo osjetiti, smatra Rakić.

- Nadam se s naše strane borbenoj utakmici, na tragu one koje smo odigrale protiv njih u Puli. Kaštelanke su tada osvojile prva dva seta, ali mi se nismo predale i uspjele smo stići do boda te da u subotu ponovimo takvu utakmicu, bila bih zadovoljna, čak i da opet završi 3:2 za njih. Nije sve stvar pobjede, koliko nama u ovom trenutku treba da se što bolje uigramo, a pet setova s Kaštelankama bi nam u tome sigurno pomoglo. Snage definitivno imamo i s te strane nije upitno hoćemo li mi to moći izdržati, no moramo se fokusirati na prijem. Ako on bude dobar, poslije se uvijek može nešto iščupati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater