Regionalni derbi: Rovinjci u subotu dočekuju Rijeku

| Autor: Ivica RADETIĆ
 POBJEDOM NA ODMOR - Trener Aleksandar Gavrilov sa svojim odbojkašima (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

POBJEDOM NA ODMOR - Trener Aleksandar Gavrilov sa svojim odbojkašima (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Prije jednomjesečne stanke, rovinjski odbojkaši ove subote u posljednjem, 11. kolu Superlige u dvorani Gimnasium dočekuju prvog susjeda, ekipu Rijeke. U dosadašnjem tijeku prvenstva igrači Rovinja su s četiri pobjede i šest poraza sakupili 12 bodova, tri više od Riječana.

Ovaj učinak Rovinj je ostvario iz osam gostovanja i, računajući ogled s Rijekom, samo tri domaćinstva. Što je lijep uspjeh u prvom dijelu prvenstva.

– Pored dosta poteškoća s ozljedama i izostanaka s treninga i utakmica, postigli smo odličan rezultat, ističe trener Aleksandar Gavrilov. - Ako znamo da smo prošle sezone u cijelom prvenstvu sakupili 14 bodova, ove godine s prvim dijelom prvenstva možemo biti više nego zadovoljni. Raduje me rad i disciplina, od treninga gdje je bilo uvijek desetak i više igrača koji su svojim zalaganjem na utakmicama pokazali da se možemo ravnopravno nositi s većim brojem ekipa.

U posljednjim kolima lagane prehlade prebrodilo je nekoliko igrača i sada susret protiv Rijeke dočekujemo u kompletnom sastavu. Ekipa naših susjeda nije za podcjenjivanje i pored toga što ima u svojim redovima dosta mladih igrača. Bit će to pravi derbi starih rivala, utakmice koje su uvijek bile vrlo neizvjesne do samog kraja. Naši gosti nisu u prvenstvo krenuli baš najbolje, ali u posljednjih nekoliko kola, s trojicom iskusnih igrača, pokazali su svoje pravo lice.

Znajući da su iz kup natjecanja izbacili Varaždin, možemo zaključiti da se trebamo maksimalno potruditi da za kraj jesenskog dijela popravimo naš bodovni saldo. Bio bi to plod naše dobre igre ove sezone. Još jednom želim da ova ekipa Rovinja prije odlaska na odmor pokaže svoju kvalitetu, dobar prijem i čvrsti blok pred svojim navijačima i to protiv uvijek neugodne Rijeke, zaključio je trener Gavrilov.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini