ODBOJKA

Druga uzastopna pobjeda Puljanki. Velovršankama rulet petog seta

Osijek - Veli Vrh 2:3 (25:17, 18:25, 19:25, 25:22, 9:15). Prvi set su izgubile relativno lagano, na sličan način naredna dva riješile u svoju korist, ali nisu odmah uspjele zaključiti priču. No, ostale su čvrstih glava te nakon slavlja na gostovanju kod splitskih Brda, i u Osijeku stigle do pobjede u ruletu petog seta

| Autor: Ivica CEROVAC
ČVRŠĆE GLAVE U ZAVRŠNICI - Azra Rakić, Dorotea Ćosić i Ana Šverko (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

ČVRŠĆE GLAVE U ZAVRŠNICI - Azra Rakić, Dorotea Ćosić i Ana Šverko (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Utakmica 10. kola Superlige odbojkašica: Osijek - Veli Vrh 2:3 (25:17, 18:25, 19:25, 25:22, 9:15). SGC Aton Nedelišće. Gledatelja: 35. Suci: Tajana Kramar Šandl i Dominik Raca (oboje Zagreb).

OSIJEK: Kainz (L), Stojković, Volmut, Sulić, Štebih, Rajndl, Lovrić, Lizatović, Karatović, Rukovanjski (L), Jazvić, Weinand, Jurić, Matković.

VELI VRH: Srdić, Ćosić, Stošić (L), Lukežić, Rakić, Mrkić, Rašula, Šverko, Kalister, Ćopić.

Odbojkašice Velog Vrha svladale su na gostovanju u Osijeku istoimenog domaćina nakon sto minuta "žive" igre te tako stigle do druge uzastopne prvenstvene pobjede, ukupno treće u sezoni. Nije bilo jednostavno, na što su nas ove jeseni već navikle Velovršanke koje su po četvrti put odvele susret u peti set. Prvi set su izgubile relativno lagano, na sličan način naredna dva riješile u svoju korist, ali nisu odmah uspjele zaključiti priču. No, ostale su čvrstih glava te nakon slavlja na gostovanju kod splitskih Brda, i u Osijeku stigle do pobjede u ruletu petog seta.

Izuzmemo li uvodnih 1:2, u prvom setu su Osječanke stalno bile u vodstvu. Igračice trenerice Tatjane Tonković disale su im za vratom do 14:12, a onda su upale u svoju poznatu "crnu rupu", što su domaće odbojkašice iskoristile da upišu osam uzastopnih poena i povedu. I početkom drugog seta Osječanke su imale minimalnu prednost, a onda su se probudile Velovršanke koje su s tri poena u nizu prvi put povele (9:10), da bi kod rezultata 11:12 na njih bio red da naprave seriju i odvoje se na 11:18 te potom tih "plus sedam" sačuvaju do kraja i izjednače.

Nastavile su u tom ritmu pulske odbojkašice i na otvaranju trećeg seta te su pri rezultatu 2:1 nanizale pet uzastopnih poena, da bi nedugo zatim rezultat bio 6:12. Uslijedila je mala kriza u njihovoj igri koje su igračice Osijeka iskoristile da se serijom 5:0 primaknu, ali nakon minute odmora Velovršanke su se opet odmakle na "plus šest" (13:19) i tu razliku održavale do kraja trećeg seta.

Sve je u tim trenucima ukazivalo da bi iz Osijeka u Pulu mogla stići tri boda, ali početak četvrtog seta bio je potpunosti u znaku domaće ekipe, koja je osvojila prvih šest poena. Uspjele su se gošće nekako sabrati i s pet poena u nizu povesti (12:13), a onda je uslijedila neizvjesna završnica u kojoj su Osječanke stalno imale korak prednosti, da bi pri rezultatu 23:22 osvojile naredna dva poena i odvele susret u peti set.

U njemu su prva tri poena otišla na stranu Velog Vrha, Osijek je uspio poravnati na 6:6, a onda su Velovršanke napravile seriju 7:0 i odjurile do pobjede.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini