ODBOJKA

Veli Vrh danas dočekuju aktualnog viceprvaka: Na krilima prve pobjede poremetiti planove Kaštelankama

| Autor: Ivica CEROVAC
GOŠĆE SU FAVORITKINJE, ALI… - Barbara Kalister i Azra Rakić (Snimio Danilo Memedović)

GOŠĆE SU FAVORITKINJE, ALI… - Barbara Kalister i Azra Rakić (Snimio Danilo Memedović)


Prva pobjeda u sezoni, ostvarena na gostovanju kod splitskih Brda, podigla je atmosferu u redovima odbojkašica Velog Vrha. U nekoliko navrata ona im je ove jeseni izmakla kroz prste, u trenucima kad se činilo da sve imaju u svojim rukama Velovršanke bi praktički same sebe pobijedile i stoga će ovaj trijumf, kao i način kako su do njega došle, puno značiti za njihovo samopouzdanje.

- Napokon smo i to prelomile. Stalno smo bile tu negdje i nikako da napravimo taj završni korak, u Splitu nam je to uspjelo i lakše se diše poslije ove pobjede. Bez obzira na loš plasman na ljestvici, Brda uopće nisu loša ekipa, puno je u njihovim redovima visokih igračica od kojih par iskače svojom kvalitetom i to što smo ih svladale nakon što smo izgubile prva dva seta, puno nam znači, nije dvojila Tatjana Tonković, trenerica Velog Vrha.

Osokoljene tom pobjedom, Velovršanke se okreću današnjem domaćem ogledu protiv kaštelanske Marine, koji će se igrati s početkom u 19 sati. Kaštelanke su aktualne viceprvakinje Hrvatske i u sezonu su krenule s pet pobjeda, no onda su u osmini fina Kupa Snježane Ušić kao braniteljice naslova poražene od Splita, potom je u prvenstvu Mladost "protutnjala" kroz njihovu dvoranu i tako uzdrmane, s dva poraza bez osvojenog seta, stižu u Pulu.

- Kaštelanke su poprilično promijenile ekipu u odnosu na prošlu sezonu, praktički cijelu startnu postavu izuzev jednog srednjeg blokera, no i dalje spadaju u vrh hrvatske ženske odbojke. Bez obzira na ta dva poraza one će danas biti favoriti, no mi ćemo nastupiti kompletne, igramo dobro ove sezone na domaćem parketu i dat ćemo sve od sebe da im poremetimo planove, rekla je Tonković. - Protiv Ribole smo se vratile iz 0:2 pa izgubile peti set, dok smo protiv Enne dobile prvi set nakon čega su naredna tri otišla na gostujuću stranu, od kojih dva na razliku. Nijanse su presudile da na te dvije domaće utakmice rezultati budu isti, ali u našu korist i idemo danas to malo što nam je nedostajalo preokrenuti na našu stranu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum