ODBOJKA

Velom Vrhu pobjeda u derbiju začelja Superlige: Povratak iz 0:2 za prvo slavlje u sezoni

| Autor: Ivica CEROVAC
PREUZELA ULOGU TEHNIČARKE - Iva Ivanović (Snimio Danilo Memedović)

PREUZELA ULOGU TEHNIČARKE - Iva Ivanović (Snimio Danilo Memedović)


Utakmica 6. kola Superlige odbojkašica: Brda - Veli Vrh 2:3 (25:21, 25:16, 16:25, 22:25, 8:15). Dvorana OŠ Ravne njive. Gledatelja: 75. Suci: Ksenija Jurković (Sisak) i Tin Vedriš (Zagreb).

BRDA: Vladušić, Tomičić, Radić (L), T. Vranković, Richleva, Barać, Mužinić (L), Jelić, B. Vranković, V. Maretić, B. Maretić, Delić, Bogdanović, Čagalj.

VELI VRH: Ćosić, Stošić (L), Lukežić, Rakić, Ivanović, Mrkić, Rašula, Šverko, Kalister, Ćopić.

Odbojkašice Velog Vrha stigle su do prvog slavlja u sezoni. U derbiju začelja, u kojem su snagu odmjerile jedine dvije članice Superlige čija je rubrika pobjeda pred ovo kolo zjapila praznom, Velovršanke su na gostovanju kod splitskih Brda, nakon što su prva dva seta otišla na protivničku stranu, smogle snage za veliki preokret te poslije 105 minuta "žive" igre ostvarile toliko željeni trijumf.

Loš početak

Pulske odbojkašice bolje su otvorile susret te ostvarile prednost od dva-tri poena, da bi kod rezultata 10:12 Splićanke serijom 7:0 prebacile vodu na svoj mlin i potom održavale tih "plus pet" do rezultata 20:15. Od narednih šest poena pet su ih osvojile Velovršanke i tako vratile neizvjesnost, a onda je kod 21:20 reagirao domaći trener pozvavši minutu odmora tijekom koje je smirio svoje igračice, koje su po povratku na parket s 25:21 riješile prvi set u svoju korist. Kao da ih je to malo uspavalo te su prva tri poena u drugom setu otišla na stranu pulske ekipe, na što su Brda odgovorila serijom 4:0 i stečenu prednost nisu više ispustile. Uspijevao je Veli Vrh držati kakav-takav priključak do 18:15, no onda su Splićanke dodale gas i odjurile do 25:16.

Ključan potez

Svjesna da nešto mora promijeniti, trenerica Tatjana Tonković je u trećem setu umjesto Eme Mrkić koja je igrala na poziciji korektora uvela Ivu Ivanović, koja je preuzela ulogu tehničara od Nelli Ćopić i ta se promjena pokazala uspješnom. Velovršanke su osvojile prvih pet poena i više se nisu osvrnule te mirno treći set riješile u svoju korist rezultatom 25:16, nakon čega su i povele početkom četvrtog. No, ovog se puta nisu uspjele odlijepiti i onda je krenula borba. S četiri poena u nizu Splićanke su povele s 11:8, nedugo zatim bilo je 14:15, da bi na izjednačenje domaće ekipa gostujuća odgovorila serijom 0:4 za 15:19. Tu još nije bio kraj uzbuđenjima, jer su s nova tri poena u nizu Brda poravnala, ali Veli Vrh je odgovorio istom mjerom i s 22:25 osigurao "rulet" petog seta.

Njega su bolje otvorile Splićanke, ali 3:2 se brzo pretvorilo u 3:6, nakon čega su stvari opet vraćene na početak (7:7). Sljedeći poen otišao je na stranu Velovršanki, a potom je uslijedila promjena strana i kad se susret nastavio, pretvorio se u jednosmjernu ulicu te je peti set okončan s uvjerljivih 8:15 i slavlje pulskih odbojkašica moglo je započeti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum