ODBOJKA

Velovršanke u subotu kod splitskih Brda. Ivanović: U susret ući opušteno kao da ga igramo na Fratarskom

Trebamo zaboraviti "moramo", "pod svaku cijenu" i "što ako ne pobijedimo", prestati razmišljati o rezultatskim imperativima i više se igrati odbojke. Kad bismo u svaki susret ušle opušteno kao da ga igramo na Fratarskom, sve skupa bi puno bolje izgledalo, rekla je Iva Ivanović

| Autor: Ivica CEROVAC
NAKON SLAVONIJE, SLIJEDI POSJET DALMACIJI - Iva Ivanović (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

NAKON SLAVONIJE, SLIJEDI POSJET DALMACIJI - Iva Ivanović (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Osmina finala Kupa Snježane Ušić donijela je odbojkašicama Velog Vrha gostovanje u Osijeku i još jedan "tijesan" dvoboj, koji je otišao na protivničku stranu. O izjednačenosti susreta najbolje svjedoči 31 poravnanje rezultata, od čega ih je čak 18 bilo u prvom setu, no Velovršanke su i dalje ostale na iščekivanju svoje prve pobjede u sezoni. Štoviše, 63 osvojena poena nisu im bila dovoljna niti za počasni set.

Put se osjetio

- Ne bih rekla da je to već postala naša klasična priča, no činjenica je da taj koračić koji nam u završnici seta stalno nedostaje moramo početi raditi, svjesna je Iva Ivanović, odbojkašica Velog Vrha. - U Osijeku je sve bilo jako blizu, naročito u prvom setu u kojem se "kopalo" i s jedne i s druge strane, ali opet se sve u konačnici nekako prelomilo na protivničku.

I nakon što su Osječanke "iščeprkale" taj set bilo je gusto te ukupno gledano nismo mi odigrale loš susret, no falilo nam je malo više koncentracije i uigranosti, da u svakom trenutku znamo tko što treba raditi na terenu. U trećem setu probale smo malo "miksati" te kad je tehničarka bila u prvoj liniji dizala sam ja kao njena dijagonala iz druge linije, pa je Ćopić mogla pucati. Proširile smo tako napadački segment i osvojile nekoliko poena, ali bilo je nedovoljno.

Na ruku Velovršankama nije išla ni činjenica što zbog fakultetskih obveza u Osijek nije otputovala Ana Šverko, pa su bile primorane susret odraditi bez izmjene, sa šest igračica i liberom.

- "Skrpale" smo se nekako, ali sigurno da nam je nedostajao klasičan napadač na poziciji korektora. Želimo li nešto napraviti s takvom postavom, puno je faktora koji se moraju poklopiti, od sportske sreće, do činjenice da u igri sve mora štimati kako treba, odnosno da niti jedna igračica ne smije zakazati. Sve trebamo biti na sto posto, a teško je to očekivati u danu u kojem na put krenemo u pet ujutro i vozimo se potom više od sedam sati prije utakmice.

Ne tražimo u tome neka opravdanja, ali sigurno je to jedan od razloga što pojedinačno nismo bile na svom maksimumu, koliko god smo to htjele biti. Osječanke su bile koncentriranije, a vidjelo se i da su uigranije te su znale bolje iskoristiti sve situacije koje su im se ukazale, istaknula je Ivanović. - Gledamo li samo igru, dosta je toga bilo ujednačeno, a ako se dao primijetiti neki segment u kojem su one bile u prednosti, to bi se moglo odnositi na činjenicu da su dosta "gađale" blok-aut prilikom napada s pozicije "četiri". Koristile su situacije kad bismo se mi krivo postavile i ne bi dobro zatvorile blok te na tome moramo poraditi pred naredne susrete.

Zagrijati i napaliti

A prvi naredni susret Velovršanke očekuje već u subotu te im u šestom kolu Superlige donosi novo gostovanje. Nakon Slavonije posjetit će malo Dalmaciju i u Splitu protiv domaćih Brda odigrati derbi začelja, u kojem će snagu odmjeriti jedine dvije ekipe koje ove sezone još nisu osjetile draž pobjede. Kao mala utjeha može im poslužiti činjenica da će susret početi u 18 sati, tri sata kasnije nego onaj u Osijeku, pa na put neće morati još jednom krenuti u ranu zoru.

- Pokušavamo se truditi da nas ostvareni rezultati ne diraju, ali od toga se jednostavno ne možeš sakriti. Trebamo zaboraviti "moramo", "pod svaku cijenu" i "što ako ne pobijedimo", prestati razmišljati o rezultatskim imperativima i više se igrati odbojke. Kad bismo u svaki susret ušle opušteno kao da ga igramo na Fratarskom, sve skupa bi puno bolje izgledalo. Usto, moramo manje razmišljati o svemu drugome, a najviše o sebi. Ne trebamo se opterećivati činjenicom da će u subotu veći pritisak biti na Splićankama i jedino što trebamo napraviti je dobro se zagrijati, "napaliti" na tu utakmicu i onda se "potući" na terenu, zaključila je Ivanović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater