REAKCIJE DAN NAKON

IVAN MACAN, junak pobjede Rudara u finalu Kupa NSŽI-ja: "S kim god budemo igrali u pretkolu, ŽELIM POBJEDU I NASTUP U KUPU HRVATSKE"

| Autor: Boris VIDULIN
Ivan Macan, Rudar (Milivoj MIJOŠEK)

Ivan Macan, Rudar (Milivoj MIJOŠEK)


Ja sam kao najistureniji igrač zadužen za golove, no oni su plod rada cijele momčadi, tako da ja sebe ne bih isticao unatoč tome što sam dva puta pogodio mrežu, kaže Macan

Bila je to utakmica dostojna finala, igrači motivirani i angažirani, vrijeme lijepo, doduše malo prevruće, ambijent na tribinama poticajan, a samo je teren malo iznenadio, ne samo gledatelje već i igrače koji su nekoć nosili rovinjski dres.

- Što je ovo, zašto je trava tako žuta, dok sam ja igrao na Valbruni bila je potpuno zelena, nikad ga nisam vidio ovako suhog, iznenadio se igrač Rudara Adnan Hasanbegović kada je pogledao teren na kojem će igrati.

I nije bio jedini jer su nas u Rovinju naučili na "tepih", na perfektni teren kojeg se ne bi postidjeli i puno veći klubovi, uostalom ne dolazi reprezentacija na Valbrunu uzalud.

- Ne znam ja ništa, u mirovini sam, rekao je Željko Čačić koji je godinama brinuo o terenu i tako bar djelomično otkrio razlog zbog čega to više nije na onoj prijašnjoj razini.

No bilo bi pogrešno reći da je to utjecalo na igru jer je travnata površina još uvijek sasvim dobra i nije sputavala igrače u njihovim naumima u igri ukoliko su poželjeli igrati po podlozi. To se uglavnom nije događalo, često je lopta bila u zraku, preskakala se sredina terena i tražili se napadači, u redovima Rudara Ivan Macan i Leon Petrović, a kod Pazinke Mate Ivetić.

Utakmica je otvorena da bolje nije mogla, već u četvrtoj minuti na semaforu je bilo 1:1 i to je zasigurno veselilo sve prisutne na tribini. Pazinka je od početka igrala vrlo "visoko", već u protivničkom kaznenom prostoru napadala Labinjane i to se isplatilo jer su iskoristili pritisak, natjerali vratara Legca na nesmotrenu reakciju koju je Ivetac pretvorio u vodstvo.

- Ako bi morao biti kratak, onda bih rekao da se dogodila spora reakcija. Jednostavno nisam reagirao brzo i protivnik mi je ušao u blok iz kojeg se dogodilo vodstvo. Srećom, suigrači su me brzo izvukli, s nekoliko obrana vratio sam samopouzdanje i onda je sve išlo onako kako smo očekivali, rekao je vratar Livio Legac.

Najzaslužnija za brzo izvlačenje iz rezultatskog minusa Rudara bila je "crno-zelena" desetka Ivan Macan, koji je već u sljedećem napadu odmjerenim udarcem s 15-ak metara izjednačio, a onda i na asistenciju Saše Uroševića pobjegao obrani i ponovo poentirao za 2:1.

foto

- Ja sam kao najistureniji igrač zadužen za golove, no oni su plod rada cijele momčadi, tako da ja sebe ne bih isticao unatoč tome što sam dva puta pogodio mrežu. Utakmica je bila onakva kakvu smo očekivali, doduše, možda nismo zamislili dva tako rana pogotka, a nedugo zatim i treći, no to samo otkriva da smo igrali otvoreno i za gol više. Kad smo poveli s dva gola razlike malo smo stali, pokušavali na kontre i polukontre, nismo uspjeli, no nije to bilo ni toliko bitno s obzirom da nismo više ni primili pogodak. Istina je da nas je iznenadila trava u Rovinju, bila je suha i malo visoka, no brzo smo se prilagodili i smatram da smo zasluženo i pobijedili, kaže Macan.

Želju u pretkolu nema.

- Meni je svejedno, gdje god budemo igrali sa sebi ravnim protivnikom želim pobijediti i nastupiti u prvom kolu Kupa Hrvatske, izrazio je svoju želju igrač utakmice u Rovinju i najbolji strijelac Rudara Ivan Macan.

Treći pogodak bio je klasični autogol Pinčana koji je zapravo sve napravio školski i onako kako treba, ali je nešto pošlo po krivu. Jedan nejaki ubačaj Petrovića pred gol Denića prsima je spustio svom vrataru no lopta je otišla previše u stranu i iznenadila vratara za 3:1.

- Vratar mi je rekao da nije vidio ni loptu ni mene, da mu se zacrnilo ispred očiju i da zbog toga nije reagirao. Lopta je od mojih prsa išla malo u stranu, no ništa što se ne bi moglo uhvatiti, tako da ću vjerovati vrataru da jednostavno nije vidio ništa. Taj nas je pogodak presjekao jer je bio treći i pred sam kraj prvog djela. Bez obzira na to vjerovali smo da se u drugih 45 minuta možemo vratiti, no smatram da smo podbacili. Nakon nekoliko dobrih utakmica, u onoj najvažnijoj dogodio nam se loš dan. Počinjem od sebe, smatram da nisam odigrao na nekoj razini, a podbacili su i neki moji suigrači, a činjenicu da nismo bili svoji upotpunili smo s dva isključenja, tako da sve ovo treba brzo zaboraviti, izvući pouke i već u subotu krenuti u novi pozitivni niz, iskren je bio Toni Pinčan.

A ta dva isključenja još su i   veći gubitak od same utakmice za Pazinku. Dva vrlo bitna igrača sredine terena, Nikola Ivetac i Manuel Rudela, posve su nepotrebno dobili crvene kartone i tako sami sebe izbrisali iz igračkog kadra za najmanje jednu utakmicu, a s obzirom na učinjeni grijeh, vjerojatno i više od toga.

Da je sudac ostao dosljedan primjeni pravila nogometne igre, moglo se dogoditi još jedno isključenje u redovima Pazinke, no i bez toga ovo će biti težak tjedan za trenera Mirka Matiku pred početak prvenstva.

Žele atraktivno ime

U utorak u 10.00 sati u Sesvetama će se održati izvlačenje parova pretkola kupa Hrvatske koje je na rasporedu u srijedu 9. rujna. I Rudar i Pazinka imaju iste želje, igrati na svom terenu protiv sebi ravnog protivnika, a onda u prvom kolu ugostiti neko veliko ime. U igri ima zanimljivih, od prvoligaša Gorice i Varaždina pa do jedinog županijskog ligaša, Like iz Korenice.

Ako im sreća ipak ne bude naklonjena i obje momčadi dobiju gostujuću utakmicu, onda svakako žele izbjeći dugo putovanje, primjerice u Dubrovnik ili Zmijevce prema jugu ili pak Bijelo Brdo ili Županju prema istoku.

Navijači Pazinke ostali vani

Redari na rovinjskoj Valbruni bili su vrlo revni pri ulasku gledatelja na tribina stadiona. Onako kako to i propisuju mjere HZJZ-a, svakog su gledatelja na samom ulazu evidentirali, a neki su i odbijeni odnosno nije im dozvoljen ulaz jer su bili u alkoholiziranom stanju. Neslužbeno, to je i razlog zašto je navijačka skupina iz Pazina ostala izvan stadiona. Bez obzira na to oni su zdušno svih 90 minuta bodrili svoju momčad s vanjske strane igrališta i ipak donijeli dašak nogometne atmosfere.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini