NSŽI

Poznati četvrtfinalisti županijskog kupa ISTRA TAR IZBACILA POMLAĐENI ROVINJ

| Autor: Boris VIDULIN
(Ilustracija/Arhiva)

(Ilustracija/Arhiva)


Osmina finala kupa NSŽI-ja nije donijela iznenađujuće rezultate. Čak ni pobjeda Istre Tar protiv Rovinja se ne može smatrati takvom. Naime, u sastavu Rovinja bila su tek dvojica igrača s minimalnom minutažom u seniorskom uzrastu, a sve ostalo bili su mladići bez imalo iskustva. Držali su "nulu", a onda su izlaskom Fola, zbog crvenog kartona, popustili i ispali iz kup natjecanja.

Najuvjerljiviji su bili nogometaši Pazinke u Kanfanaru. Visokih 7:0 znak je da nije bilo rezultatske neizvjesnosti, a raritet je da su gosti poveli u prvih dvadeset sekundi igre, a da nisu dotaknuli loptu. Naime, Kanfanar je imao početni udarac, vratio loptu sve do vratara koji je slabo reagirao za 0:1.

Jadran je imao malo teži zadatak u Žminju, kojeg im je olakšao Turčinović koji je "pocrvenio" već u 13. minuti. Gosti su tada već imali vodstvo 1:0, ali da je Damijanić iskoristio kazneni udarac na 0:2, možda bi utakmica i ušla u neizvjesnost. No, Pavlić je bio nesavladiv, domaćin je psihički pao i više se nisu mogli vratiti u susret. Minimalna pobjeda upisana je na Velom Vrhu, a presudio je Macan pogotkom glavom, na asistenciju Grpca. Rudar je tijekom susreta imao više prilika, ali je Veli Vrh na samom kraju mogao i do izjednačenja. Međutim, Kruškić je bio neprecizan. Rezultatski neizvjesno je bilo i na Verudi, gdje je Uljanik tek desetak minuta prije kraja, preko Batelića, osigurao prolaz. Istra se dobro držala, pokazala dobru igru, no namjerila se na iskusnijeg protivnika. Još u subotu plasman u četvrtfinale osigurali su igrači Momjana 1947 koji su pobijedili goste iz Rapca, koji su igrali s prorijeđenim igračkim kadrom.

U četvrtinu finala bez borbe plasirali su se Buje i Funtana, jer su njihovi protivnici predali utakmicu.

Rezultati: Veli Vrh - Rudar 0:1 (Macan 6'), Kanfanar - Pazinka-Pazin 0:7 (Jurman 1'-ag, Matika 12', 29', Ivetić 22 ', Krajcar 35', Buždon 72', Pavat 79'), Žminj - Jadran 0:3 (Radman 6', Lepinjica 38', Radman 68'), Istra Pula - Uljanik 1:2 (Stankerić 23' / Bogdan 22', Batelić 80'), Istra Tar - Rovinj 2:0 (Maksuti 61', Petrešić 81'), Momjan 1947 - Rabac 4:2 (Jusufi 15', 68', Mujkić 54', B. Gashi 68' / Jurkić 8', 90'), Raša 1938 - Buje 0:3 (b.b.), Vodnjan - Funtana 0:3 (b.b.).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of