NSŽI

SVAKI SKUPŠTINAR JEDAN GLAS Traži se promjena modela biranja predsjednika NSŽI-ja

NASTAVLJAJU POČETKOM OŽUJKA - Županijske lige proljetni dio započet će 2. ožujka (Dejan ŠTIFANIĆ)

NASTAVLJAJU POČETKOM OŽUJKA - Županijske lige proljetni dio započet će 2. ožujka (Dejan ŠTIFANIĆ)


Između ostalo predlažemo da izbor za predsjednika bude "normalan" a ne kako je to sada, odnosno da se on bira većinom glasova skupštinara na način da svaki od njih ima jedna glas. Želimo i da predsjednik ima mogućnost predložiti Izvršni odbor, koji bi ubuduće umjesto 13 brojio sedam članova te da se postavi težište na rad komisija u saveze, zatražio je Remzo Zalihić u ime Rudara, Novigrada i Istre 1961

Motel Lovac u Pazinu, kako je to već i uobičajeno, ugostio je Skupštinu NSŽI-ja na kojoj se raspravljalo programu rada za 2019. godinu. U odnosu na Skupštinu prije nekoliko mjeseci kada je bilo poprilično burno, odnosno na rubu incidenta, ova je prošla poprilično mirno, zapravo da nije bilo jedne neprimjerene opaske predsjednika Zbora nogometnih trenera Zorana Peruška, sve bi pošlo "kao podmazano".

Delegati mogu, suci ne

Naime, on je prije nego što će se glasati za usvajanje zapisnika Skupštine saveza održane 5. travnja ove godine zatražio da se konačno dostavi na uvid obećana stručna analiza koju je izvršio NSŽI, a tiče se promjene sustava natjecanja kod mlađih kategorija. Svjestan da takva analiza ne postoji i da ju neće dobiti reagirao je krajnje vulgarno.

Za riječ se javio i predsjednik labinskog Rudara Remzo Zalihić koji je zatražio da se u dnevni red uvrsti izmjena i dopuna statuta NSŽI-ja. Kasnije je u ime svog kluba te Novigrada i Istre 1961 i obrazložio što to želi promijeniti.

- Između ostalo predlažemo da izbor za predsjednika bude "normalan" a ne kako je to sada, odnosno da se on bira većinom glasova skupštinara na način da svaki od njih ima jedna glas. Želimo i da predsjednik ima mogućnost predložiti Izvršni odbor, koji bi ubuduće umjesto 13 brojio sedam članova te da se postavi težište na rad komisija u saveze, a da ti isti članovi komisija nisu i u Izvršnom odboru. Isto tako, tko je u IO NSŽI-ja ne bi trebao biti i član Skupštine. Naš je prijedlog da aktivni delegati i kontrolori ne mogu biti članovi Skupštine ili Izvršnog odbora isto kao što je to zabranjeno sucima. Ne vidim koja je to razlika između njih da jedni mogu, a drugi ne. Što se tiče sudaca, trebalo bi izbrisati odredbu po kojoj sudac nakon završetka aktivnog suđenja ne smije biti ni u jednom tijelu saveza. Smatramo da bi prestankom automatski imao pravo biti dio saveza u bilo kojem obliku, rekao je samo dio prijedloga         promjena statuta predsjednik NK Rudar.

Prije svega treba vidjeti da li su prijedlozi u skladu sa zakonom, a onda će se oni pripremiti za narednu skupštinu, koja će se održati početkom sljedeće godine te predati skupštinarima na uvid kako bi se moglo glasati o promjenama. Sve to trebala bi biti uvertira pred izbor novog predsjednika saveza koji će se održati u prvoj polovici 2019. godine prije nego što istekne četverogodišnji mandat Igoru Žikoviću.

Galiću ukinuto isključenje

Pred komisijom za izvanredno ublažavanje kazni našao se jedan zahtjev i to na ime Davora Galića. On je 2015.godine isključen iz nogometne organizacije zbog incidenta na malonogometnoj utakmici u kojoj je, navodilo se, napao suca utakmice. Kako su se u međuvremenu pojavili nove okolnosti, odnosno, Galić je oslobođen odgovornosti i naknade štete prema sucu i to na sudu u Puli, onda je on tražio pomilovanje nakon tri godine nogometne apstinencije. Predstavnici Buja, Dinama, Potpićna Učke 72 i Pazin Veterani bili su protiv pomilovanja, no ostalih 35 skupštinara dignulo je ruku u znak odobravanja i Davor Galić može nastaviti s igranjem. (B. VIDULIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater