treća liga zapad

Rabar u sudačkoj nadoknadi rastužio "kovare", "kanarincima" derbi

| Autor: Branko BIOČIĆ, Ivica RADETIĆ
(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)


RUDAR : PAZINKA      2 : 3

LABIN - Gradski stadion. Gledatelja 500. Sudac: Sandro Miličković (Rijeka). Pomoćnici: Tićak (Rijeka) i Bahun (Viškovo). Strijelci: 1:0 Macan (27), 1:1 Maružin (28), 1:2 Ivetac (29), 2:2 Macan (39), 2:3 Rabar (90+4). Žuti kartoni: Bilić, Martić (Rudar), Pauletić, N. Pavat, trener Lukman (Pazinka).

RUDAR: Blažina, A. Načinović, Božičević (od 85. Biljuh), Golja, Macan, Juričić, Bilić (od 46. Martić), Licul, Kurtić, Salihović (od 76. Halilčević), Čenaj (od 55.Karić).

PAZINKA: Mendiković, Pavat, Pauletić (od 76. N. Pavat), Prenc (od 85. Šaina), Ivetac (od 92. L. Pauletić), Milovan, Tanković, Šugar (od 62. Slivar), Matika, Rabar, Maružin.

Istarski derbi starih rivala donio je odličan nogomet u lijepoj atmosferi kojoj su pridonijeli navijači oba kluba pjesmom i verbalnim prepucavanjem, a domaćim Klošarima zamjerka za dimne zavjese i ubacivanje baklje na obnovljenu tartan stazu.

U nadoknadi

Pazinjani su uzvratili Labinjanima za jesenski poraz od 6:1 na svom terenu zahvaljujući euro golu s 30 metara kapetana Patrika Rabara u četvrtoj minuti sučeve nadoknade, koji je silovitim udarcem pogodio unutarnju stranu vratnice od koje se lopta odbila u mrežu nemoćnog Blažine.

Već u prvoj minuti zatresla se mreža Pazinke, ali je strijelac Čenaj bio u zaleđu. Pokušao je i Golja iz daljine, ali preko gola, a na drugoj strani i Maružin, ali je lopta prohujala pored vratnice. U 16. minuti Kurtić je spasio vrata klizećim startom ispred Maružina, a minutu kasnije Salihović je prebacio je i vratara, ali je otišao previše iskoso pa je pogodio samo vanjski dio praznog gola.

Rudar je poveo u 27. minuti, Golja je prošao po desnoj strani i ubacio pred gol gdje je natrčao Macan i zakucao iz blizine loptu u mrežu. Čim su krenuli s centra gosti su poravnali, Andrea Maružin je ušao u 16-erac Rudara iskosa i poslao loptu u donji kut Blažine. Golijada se nastavila minutu kasnije, Ivetac je primio loptu ispred 16-erca Rudara, nitko ga nije napadao niti blokirao, a on je povukao loptu korak dva i s visine kaznenog udarca neometano gađao i pogodio mrežu Blažine.

U 39. minuti je Rudar poravnao, a strijelac je bio Ivan Macan. Salihović je iz slobodnog udarca iskosa ubacio loptu u 16-erac Pazinjana, lopta je prošla kroz cijelu njihovu obranu i došla do Macana, koji ju je ispred Mendikovića gurnuo u mrežu. U 45. minuti Macan je pobjegao obrani Pazinke, ali je Mendiković nogom spasio svoja vrata i odbio u korner.

Drugo poluvrijeme donijelo je nastavak dinamične igre, s nešto većom terenskom inicijativom Rudara dok su gosti iz Pazina svoje prilike vrebali iz kontri. Gol je visio u zraku na obje strane, a bliži su mu bili Labinjani. Macan je u 52. minuti pogodio gredu, Mendiković je obranio Juričiću i Martiću, dok je Salihović promašio mrtvu šansu.

Najbolju priliku za vodstvo Pazinke imao je u 75. minuti Maružin koji je pobjegao obrani Rudara i izbio sam ispred Blažine koji mu je padom u noge obranio udarac. U četvrtoj minuti sudačke nadoknade stigao za Rudar koban udarac s 30 metara Patrika Rabara za slavlje gostujućih igrača i navijača.

Rovinju derbi

ROVINJ : POMORAC 1921      2 : 1

ROVINJ - Igralište Valbrune. Sudac: Petar Pejkunović (Kožljak) 7, Pomoćnici: Krneta (Umag), Taranić (Pula). Strijelci: 1:0 Kazalac (2), 1:1 Blečić (28), 2:1 Tošić (64). Žuti kartoni: Paulinić, Kazalac, Bernobić (Rovinj), Šprem-Veljavečki, Matković, Stanišić (Pomorac 1921).

ROVINJ: Starčić 6,5, De Armas 7, Kazalac 6,5 (od 46 Milošević 6), Matošević 7, Herak 6 (od 79. Butuci -), Pinčan 6,5, Tošić 7, Paulinić 6,5, Lazarić 7 (od 88. Peteh -), Peev 6,5 (od 73. Acquavita 6), Berbić 6,5.

POMORAC 1921: Nicoletti 6,5, Leko 6 (od 79. Dorčić -), Sobotinčić 6,5 (od 58. Stanišić 6), Žeželj 6,5, Blečić 6,5 (od 73. Benčić 6), Mendrila 6,5, Lapić 6 (od 73. Rožajac 6), Endre 6,5, Šprem-Veljavečki 6, Matković 6,5, Dundović 6,5.

Derbi kola pripao je rovinjskim "kanarincima" koji su se dosta namučili protiv Pomorca iz Kostrene da dođu do druge uzastopne pobjede. Već u prvom napadu Rovinjci uspijevaju doći u vodstvo kad je lopta šetala u 16-tercu gostiju, od De Armasa koji je započeo akciju, do Tošića koji produžava za iskusnog Kazalca koji trese mrežu.

Samo koji minutu kasnije Pev je uposlio Tošića koji je samo iznudio udarac s kuta. Razigrani kanarinci diktiraju igru i veliku priliku za povećanje vodstva u 23. minuti ima Kazalac, ali puca neprecizno preko gola.

U 28. minuti uslijedila je kazna kad Dundović poigrava Blečića, koji s ivice 16-terca loptu šalje u mrežu Rovinjaca, a samo minutu kasnije Blečić se našao u oči s vratarem Starčićem, ali na sreću domaćina lopta završava kraj gola.

U nastavku je, u 64. minuti, kiks gostujuće obrane kaznio razigrani Tošić i s desetak metara matirao vratara Nicolettija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom