druga hnl

Porečki Jadran neporažen u šestom uzastopnom susretu

| Autor: Boris VIDULIN
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


DUGO SELO : JADRAN       1 : 1

DUGO SELO - Gradski stadion. Sudac: Nikola Vuković (Osijek). Pomoćnici: Rebrina (Petrijevci), Šormaz (Bobota). Strijelci: 1:0 Radoš (86), 1:1 Šverko (90). Žuti kartoni: Filipović, Marinić (Dugo Selo), Lepinica, Stošić, Rosić (Jadran).

DUGO SELO: Barjašić, Bastelac, Filipović, Radoš, Marinić (od 84. Mraković), Janušić (od 88. Gobbo), Lebar, Kovačić, Palić (od 70. MIskić), Fintić (od 88. Božanović), Barišić.

JADRAN: Bulat, Šverko, Al Tharwan, Lepinjica, Saleh (od 68. Rosić), Ivetić, Mendiković, Kamga (od 68. Glavan), Bernobić, Stošić, Matteoni.

I šesti uzastopni susret Jadran je ostao neporažen te se treći put s gostovanja vraća sa zasluženim bodom. S obzirom na ostale rezultate ostali su "iznad crte" na ljestvici, no sve je to još uvijek u tek nekoliko boda i bit će napeto do samog kraja. Unatoč najavama na vratima se ipak pojavio Marino Bulat, a uz Mendikovića drugi je stoper bio Al Tharwan. U konačnici nije to izgledalo loše, iako je dojam da su se mučili. No, nisu utjecali na konačni rezultat.

U susret su Porečani krenuli odlično i odlučno, igralo se otvoreno u prvom dijelu susreta i prilika je bilo s obje strane. Na one domaćina vratar Bulat je bio je nesavladiv, dok je na onoj drugoj strani terena samo sreća spasila Dugo Selo. Kamga je jakim udarcem s 12 metara pogodio gredu, a nedugo zatim još je jednom isprobao udarac, ali je za malo lopta bila previsoka. Veliku priliku imao je Lepinjica iz blizine, kada je potegnuo udarac iskosa, ali baš na mjesto gdje je bio vratar pa ga je lopta pogodila.

U nastavak se krenulo rezerviranje, nije više bilo toliko prilika u kojima su vratari morali reagirati, Dugo Selo je dva puta krenulo u opasni napad, ali su bili brži od lopte pa su napadači upali u zaleđe, a Marinič je pogodio i vratnicu, dok su gosti pomalo pali u igri. Lepinjica, oko kojeg se ionako sve vrti, više nije bio tako razigran i to se osjetilo u igri.

I onda u samom smiraju susreta dva pogotka, svaki na strani i to gotovo identični, nakon udarca iz kuta. Prva se gužva dogodila u kaznenom prostoru Jadrana, udarac iz kuta, lopta je u "flilperu" između puno nogu došla do Mendikovića, koji ju je svom snagom mislio poslati prema protivničkoj polovici, ali je ona udarila u Radoša od kojeg se odbila u mrežu.

Sljedeći udarac iz kuta dogodio se u trećoj minuti sudačke nadoknade vremena, njega je izveo Al Tharwan, ponovo se stvorila gužva pred golom, ponovo ju nitko nije uspio u nekoliko navrata izbiti u polje, pa ju je u konačnici glavom Šverko poslao u mrežu za pravednu podjelu bodova.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater