TREĆA HNL

POGLED S VRHA TRIBINE Jedni su zadovoljni ostvarenim rezultatom, drugi se okreću radu s mladima

Vjerujem da ćemo se na proljeće malo probuditi i napraviti određeni rezultatski iskorak, a mladi naraštaji su ponos našeg kluba, smatra "uljanikovac" Toni Draguzet Rezultati seniora su ispod očekivanja, ali sve momčadi ispod seniorske kategorije ostvaruju zapažene rezultate i tu je sve posloženo kako treba, rekao je predsjednik Rudara Remzo Zalihić

| Autor: Boris VIDULIN
Arhiva (Snimio Danilo Memedović)

Arhiva (Snimio Danilo Memedović)


Za mišljenje odigrane sezone ili očekivanja u bližoj budućnosti uglavnom se pita igrače ili trenera, oni su i najodgovorniji za sve što se dogodilo na terenu. No, zanimljivo je čuti što o tome misle i predsjednici, odnosno oni koji upravljaju klubom i kako su oni, s vrha tribine, vidjeli svoje pulene ove jeseni.

Takva je osoba na Verudi svakako Toni Draguzet koji je, uz predsjednika Tomislava Černjula, najodgovornija osoba u Uljaniku. Prati sve utakmice svog kluba i definitivno ima uvid u ono što se događa na terenu.

- Gledajući okolnosti koje su nas zadesile, zadovoljan sam ostvarenim rezultatima na terenu. Mislim da je to i realna slika naših mogućnosti u ovom trenutku. Naravno da može bolje, mi ćemo stremiti tome, ali treba na sve gledati objektivno. Čvrsto vjerujem da ćemo se na proljeće malo probuditi i napraviti određeni rezultatski iskorak, ukoliko nas ozljede zaobiđu. Dečki i njihovi treneri su kao pravi profesionalci, ozbiljno rade, trude se, imaju razumijevanja za sve u i oko kluba i svaka im čast na tome.

Posebno je istaknuo rad omladinskog pogona.

- Mladi naraštaji, počevši od igrača, trenera, a i samih roditelja, su ponos svih nas u klubu. Primjer su svega pozitivnog što se događa na Verudi i smisao našeg djelovanja, bio je kratak Toni Draguzet uz opasku da klub djeluje stabilno, da postoje određeni problemi koje uspijevaju riješiti jer je Uljanik institucija za koju se valja boriti.

U Labinu je uvijek burno, čak i kada je prividna bonaca, a kako su ove jeseni, krajem prvog dijela sezone promijenili trenera, očito se dogodio rezultatski neuspjeh.

- Rezultati su ispod očekivanja, definitivno nije bilo dobro i po mom sudu nedostaje nam najmanje 12 bodova ove jeseni, rekao je predsjednik Rudara Remzo Zalihić. - Nije bilo dobro i zbog toga, a i zbog nekih drugih stvari, došlo je do promjene trenera. Inače klub djeluje odlično, platili smo sve obaveze za studeni, kroz koji dan ćemo to učiniti i za prosinac tako da u proljeće ulazimo bez dugova. Sve momčadi ispod seniorske kategorije ostvaruju zapažene rezultate i tu je sve posloženo kako treba.

Sada su posložili i prvu momčad.

- Za trenera je postavljen Roberto Paliska s jedinim ciljem da afirmira naše mlade igrače u seniorskoj momčadi. On je preuzeo juniore kada su bili u rasulu i doveo ih na prvo mjesto. Ne očekujem to kod seniora ovo proljeće, ali očekujem da naši mladi poput Paola Juričića koji je prvi strijelac kod juniora, a još nije zabio gol u prvoj momčadi te Tarika Malkića, dobiju više prilike. Koju uostalom i zaslužuju. Paliska ih zna i sigurno je da će im biti pružena prilika. Isto tako razgovara se s Josipom Maksenčukom i Erminom Jašarevićem, ponovo je tu Kristian Bembić, što je znak da želimo domaće dečke. Osim toga, vrata su otvorena i za povratak Saše Uroševića, iako ne vjerujem da će se to dogoditi zbog njegove prirode posla. Dakle, rezultatski imperativ ne postoji pa onda radimo na afirmaciji naših nogometaša iz Labina i okolice, potvrdio je Remzo Zalihić.

Novigrad je konačno pri vrhu prvenstvene ljestvice pa je za pretpostaviti da je i Zvonimir Hodak, prvi operativac momčadi s Laca, zadovoljan ostvarenim.

- U odnosu na ranije sezone napravili smo nemali iskorak u svim segmentima kluba. Načelno sam zadovoljan četvrtim mjestom jer smo još tu negdje u borbi za prve dvije pozicije. Bodovna razlika nije mala, ali kako imamo utakmicu manje upravo s Jadranom koji je na drugoj poziciji, eventualna pobjeda nas ponovo dovodi u dobru poziciju i nastavak borbe za sam vrh. Novigrad želi više, želi bolje i ne plašimo se ulaska u viši rang. Ambicije postoje i prije ili poslije to će se dogoditi. Samo djelovanje kluba je stabilno, Grad Novigrad brine o omladinskom pogonu u smislu financija, a volio bi da nas je brojčano malo više, no to je već problem i puno većih sredina od Novigrada. Budućnost pred nama je svijetla i nadam da ćemo ponovo biti iznad ove lige u kojoj igramo trenutno, rekao je Zvonimir Hodak.

U Poreču nema tajni, sve je kristalno jasno. Cilj je određen, prvi dio odrađen u skladu s tim istim ciljevima i sada se samo čeka nastavak u istom smjeru.

- U kratkim crtama rekao bi planirano-ostvareno. Shodno našim prošlim rezultatima dali smo si obavezu da se borimo za vrh i da budemo među prva dva kluba, a kako smo to i ostvarili, zadovoljni smo. U omladinskim kategorijama smo malo podbacili s juniorima i kadetima no to je ta smjena generacije i takve su stvari neminovne. Treba znati da imamo najmanje 13 igrača poniklih u Jadranu koji trenutno nastupaju u Istri 1961, pa je to valjda potvrda našeg dobrog rada kojeg ne treba baš uvijek gledati kroz sam rezultat. Prošla 2021. godina je bila uspješna, imamo neke nove ljude u Upravi kluba, i tu se pojačavamo, na novi trening kamp je postavljena trava, sada se uređuju objekti oko samog igrališta i vjerujem u skoro preseljenje na novu lokaciju čime ćemo samo unaprijediti rad kluba i u ovoj godini sve podignuti na viši nivo, s ponosom je istaknuo predsjednik Jadrana Edvard Ribarić.

Paolo Barbo, dopredsjednik NK Buje bio je zadovoljan viđenim na jesen.

- Izgubili smo tri jako iskusna igrača, doveli mlade koji nikad nisu igrali savezni rang i to se moralo osjetiti u rezultatima. Imali smo i neke ozljede poput one Enesa Šoškića, najiskusnijeg igrača, pa je i to utjecalo na stanje na ljestvici, ali unatoč tome mislim da smo dobri. Napravili smo dobar rezultat i ukoliko nastavimo igrati na toj razini, ne bi se smjeli dovesti u situaciju da se borimo za ostanak u ligi. Ja sam osobno zadovoljan, iako bi bio sretniji s pokojim bodom više kojeg smo igrom zaslužili, ali nam nedostaje to, već ranije spomenuto, iskustvo. Kao klub s vjerojatno najmanjim budžetom u ligi, dobro "plovimo" a veseli nas što smo omasovili sve kategorije u omladinskom pogonu gdje s djecom rade sve školovani treneri. Budućnost je neupitna, kada u to ugradimo iskustvo koje ćemo steći kroz igru, za Buje nema straha, gotovo u jednom dahu rekao je Paolo Barbo.

Pazinka je najveće iznenađenje lige, s tim se slaže i "drugi čovjek" kluba Dragan Jovičić.

- Rezultat je iznad očekivanja i naravno da smo zadovoljni ostvarenim. Vjerujem da možemo nastaviti istim ritmom i na proljeće, iako će se igrački kadar promijeniti. Jedan je Brazilac otišao, za drugoga ćemo još vidjeti, Pino Kovačević i Ivan Ban su bivši i to je za sada sigurno. Kako Teo Krajcar neće biti spreman za početak proljeća, naglasak je na dovođenju napadača i igrača zaštićenih godišta. U ostalim segmentima rada kluba vidi se napredak, posebno se to odnosi na omladinski pogon koji dolaskom Mihe Rojine stalno raste. Sigurno je da je trenutna ljestvica u Trećoj HNL malo podigla ambicije trenera i igrača, no moramo ostati u okvirima mogućnosti, a to je ovaj rang. Misija nam je da ojačamo upravu, da dovedemo još ljudi koji će pomagati u djelovanju kluba, sve ostalo neka ostane kao i do sada i bit će dobro, zaključio je Dragan Jovičić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater